ОК

ОК Отказ

Благодарим

Затворете

Вкъщи, на работното място, докато пътувате за работа: интегриране на фитнес и спорт в ежедневието

Разговаряхме с Валери Орсъни, експерт по здравословен начин на живот, автор и основател на фитнес програмата LeBootCamp - как да направите някои ключови промени в ежедневието си, за да забавите процеса на стареене.

Вкъщи, на работното място, докато пътувате за работа: интегриране на фитнес и спорт в ежедневието

Вкъщи


Когато започнете деня си, като начало се събуждайте колкото е възможно по-плавно, за да настройте тялото си за ставане.

Започнете, като се събудите 15 минути по-рано от обичайното си време. Също така е важно да оставите тялото си - и съзнанието - да се събудят бавно. Валери препоръчва пълна забрана на всякакви устройства в процеса на записване (оставете ги в друга стая) и да устойте на изкушението да проверите телефона си, веднага щом се събудите. Вместо това започнете деня си като се разтегнете за поне десет минути. Положителното отношение е от ключово значение за борбата с последиците от оксидативния стрес, така че Валери препоръчва да медитирате или да размишлявате върху Вашите благословии, за да визуализирате възходящия старт на деня си. С практика за 4-6 седмици това би трябвало да Ви стане втора природа.

По пътя за работа


За пътуване без стрес е важно да сте наясно с позата и дишането си, за да можете да стигнете до работното си място с положително отношение.

Независимо от времето, не забравяйте слънцезащитните продукти - особено върху ръцете си - и нанасяйте повторно на всеки 2-3 часа. Ако пътувате с кола до работа, важно е да си оставите известно време за ходене пеша, преди да потеглите: веднъж качили се в колата, вдишайте и изпънете раменете си, вместо да се прегърбвате над волана. Ако използвате обществен транспорт, обърнете внимание на позата си: изправете позата си и дишайте, така стомахът Ви се прибира към гръбначния стълб и това помага за дишането и поддържането на ставите гъвкави.

На работа


Ние прекарваме по-голямата част от времето си на работа, затова е от решаващо значение да установите рутинна процедура с дългосрочни ползи за Вашата кожата, за да забавите стареенето.

Вместо да изпращате имейл, отделете време да поговорите лично с колегите си: това е по-ефективно, кара Ви да се раздвижите и означава, че има много по-голяма вероятност да запазите положителен спомен за срещата. Смях, дори за петнайсет минути на ден, произвежда ендорфини и дава на сърцето Ви същото физическо натоварване като при джогинг, докато нежното аюрведично дишане може да Ви помогне с моменти на стрес. Разходете се някъде в обедната почивка: излизането навън, за да си набавите витамин С, помага да избегнете „безсмисленото хранене“ на бюрото. Съществено е ключовото съотношение 80-20 на „добри“ алкални храни (плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни) спрямо киселинни храни (червено месо, сладкиши, алкохол). Веднъж седмично се занимавайте с „поточна активност“ - нещо физически предизвикателно, което изисква умствена гъвкавост, като голф, танци или дори вътрешно летене.

go to top