ОК

ОК Отказ

Благодарим

Затворете

Защо през есента? Сезонът, когато листата на дърветата падат, а хората губят повече от косата си

Сезонният косопад е проблем на много от нас. Защо губим повече коса през октомври и ноември, отколкото през който и да било друг месец от годината?

Защо през есента? Сезонът, когато листата на дърветата падат, а хората губят повече от косата си

Нормалният период на растеж на един косъм е между 2 и 6 години, преди да навлезе във фаза на покой, наречена телоген, когато всъщност може да падне. Около 10 процента от косата е достигнала до този момент, но научни изследвания твърдят, че честотата на телоген при жените се повишава през юли. Засегнатите косми съответно падат около 100 дена по-късно, през октомври и ноември. Научни изледвания, публикувани в Журнала на дерматологията, обясняват, че стресът от лятото и UV лъчите могат да обяснят този често срещан феномен.

Ако и вие страдате от сезонен косопад, прочетете тези 5 съвета, за да преотвратите появата му и да запазите косата си красива и здрава:

1. Избягвайте дърпане
. Сресвайте косата си по-често и внимателно - никога, когато е мокра, тъй като тогава е по-еластична. Заложете на по-отпуснати прически, отколкото опъващи корените такива.

2. Приемайте желязо. Много жени, които имат дефицит на желязо, показват по-високо ниво на косопад. Добри източници на желязо са риба, жълтъци и листни зеленчуци като спанак. 

3. Подобрете цялостното си хранене: доказано е, че фоликулът приема нужните си вещества от кръвта и затова е препоръчително да приемате храни с високо съдържание на омега-3 мастна киселина, белтъчини, витамини B12, A и C, в допълнение със желязо, за да преотвратите изсъхването на скалпа и тънката, безжизнена коса. 

4. Монтирайте филтър за душа. Химикалите и твърдата вода могат да имат силен изсушаващ ефект на косата и скалпа. Честото разчесване на сърбящ скалп може да доведе до перманентно увреждане на фоликулите.

5. Използвайте нежни измиващи и стилизиращи продукти за коса. Новата третираща грижа против косопад на Vichy Aminexil Clinical 5 е специално разработена с дерматолози, за да подсили косъма от корена до върха като стимулира микроциркулацията и запазва баланса на скалпа.


Изпробвайте нашите съвети и се преборете с есенния косопад!

Тема:

go to top