Диагностициране на менопаузата: трябва ли да си направя кръвни изследвания?

През повечето време не са необходими кръвни изследвания за потвърждаване на диагнозата менопауза, освен ако не ви е отстранена матката.

Всъщност има клинични симптоми, които са очевидни и достатъчни, за да се потвърдят всякакви съмнения. Признаците при менопаузата всъщност не са едва доловими ... Физическата промяна започва от различни аспекти и ние Ви съветваме да посетите общопрактикуващия си лекар или специалист, за проверка и потвърждение.

Кръвни изследвания не са необходими за потвърждаване на менопаузата

Обикновено не се изискват кръвни изследвания или скенер за потвърждаване на менопаузата. Това състояние лесно се идентифицира и от пациентката, и от лекаря: симптомите са възраст, отсъствие или прекъсване на цикъла от няколко месеца, наличие на горещи вълни, промени в настроението или вагинална сухота. Посетете общопрактикуващия си лекар или специалист, който да ви помогне да намерите най-подходящата цялостна грижа, да ви обясни симптомите и да прецени дали се налага лечение.

ИЗТОЧНИЦИ:


1. www.cngof.fr/menopause

Публикувано

Най-четени

Горещи вълни по време на менопауза: причини, симптоми и как да се справим с тях?

Горещите вълни са едни от многото обезпокояващи симптоми по време на менопауза. В тази статия, Karolina Kopeć, нашият дерматолог, ще обясни основните причини за горещи вълни и ще Ви даде съвети как да се справите с тях.

Прочетете повече