Ключови съставки за подобряване на тънката коса след менопаузата

Ако забелязвате влошено качество на косата след менопаузата, потърсете тези три съставки за допълнителна доза плътност и обем.

След менопаузата, много жени съобщават, че се притесняват за качеството или текстурата на косата си. За щастие има няколко иновативни решения! От естествената рамноза до филоксан - една от най-иновативните молекули на L'Oréal Research, представяме 3 съставки с потенциал за подобряване на външния вид на косата след менопаузата.

Минерализираща вода от Vichy - успокоява сухия и раздразнен скалп

След менопаузата, много жени съобщават, че имат суха или лющеща се кожа на скалпа в резултат на изменените хормонални нива. Това може да доведе до силно чесане или агресивно разресване, което може да причини прекомерно увреждане на изтънялата коса. Vichy Mineralizing Water успокоява и подсилва кожата в корените на косъма и е клинично доказано, че намалява чувството на сърбеж. [1]
[1] Проучванията, проведени върху 26 доброволци, използващи Vichy Mineralizing Water в сравнение с обикновена вода, показват значително подобрение в усещането за парене и/или сърбеж.



Филоксан – прикрепва се към косъма за по-плътен вид


Разработен от L'Oréal след 17-годишни проучвания, тази революционна молекула се свързва с косменото влакно чрез иновативна 3D мрежа, обгръщайки отделните влакна за по-плътна и по-обемна коса. Бонус: ефектът на допълнителен обем се запазва за до 10 измивания!

Рамноза - подобрява здравето на скалпа

Естественият захарид рамноза е основна съставка за подобряване на качеството на косата. Изследванията върху възстановената кожа показват, че рамнозата стимулира производството на клетъчни влакна, а проучванията in vitro показват положително въздействие върху растежа на космените фоликули, което е от съществено значение за изтънялата коса, често срещана след менопаузата.

Публикувано

Нашите продукти

DERCOS

Densi-Solutions Шампоан за сгъстяване и обем

Шампоан - Шампоан за сгъстяване на косата

Възобновява скалпа, подсилва косата.

DERCOS

Densi-Solutions Възстановяващ балсам за сгъстяване на косата

Балсам за коса - Грижа

Хидратира скалпа и заздравява изтощената коса.

DERCOS

Densi-Solutions Концентрат с уплътняващ ефект за тънка и слаба коса

Терапия за коса - Грижа

Концентрат за по-силна и плътна коса.

Най-четени

Какво представлява хиалуроновата киселина в грижата за кожата?

Хиалуроновата киселина е съставката против стареене, за която ще Ви каже всеки експерт по грижа за кожата - но как действа, за да защити кожата ни? Тук ще разгледаме всички предимства, които тази дълбоко хидратираща съставка може да предложи за повехналия тен.

Прочетете повече

Ресвератрол - следващият значим антиоксидант против стареене?

Известни със своите свойства против стареене, антиоксидантите са водещата новина в света на грижата за кожата. Тук разглеждаме ресвератрол, който според експертите, благодарение на своите оксидативни способности, е лидер в борбата срещу стреса.

Прочетете повече

Кои са най-добрите продукти за суха кожа?

Имате суха кожа? Тези овлажняващи съставки могат да бъдат решение за тонизиран, хидратиран тен! Вижте най-добрите продукти за грижа за кожата и съставки при суха кожа, включително повяхване на тена, лющене и стягане.

Прочетете повече