Трябва ли да спра противозачатъчните хапчета по време на менопаузата? Как менопаузата влияе върху фертилноста?

Спирането на приема на противозачатъчни таблетки трябва да се основава на симптомите, които имате, и да се основава на препоръката на гинеколог. През перименопаузата цикълът е нередовен.

И все пак това не означава безопасен секс, защото жените не спират да бъдат фертилни. Затова Ви съветваме да следвате препоръките на гинеколога през първия период на навлизане в менопаузата.

Все още може да сте фертилни по време на менопаузата

Тъй като фертилността на жените не спира веднага, първата препоръка е да се консултирате с гинеколог и, в случай че няма възможност за преглед при гинеколог в кратък период, препоръчително е да продължите да приемате хапчето и през перименопаузата.

ИЗТОЧНИЦИ


1. Lambert M, Begon E, Hocké C. La contraception après 40 ans. RCP Contraception CNGOF 2018.

Публикувано

Най-четени

Горещи вълни по време на менопауза: причини, симптоми и как да се справим с тях?

Горещите вълни са едни от многото обезпокояващи симптоми по време на менопауза. В тази статия, Karolina Kopeć, нашият дерматолог, ще обясни основните причини за горещи вълни и ще Ви даде съвети как да се справите с тях.

Прочетете повече

Диагностициране на менопаузата: трябва ли да си направя кръвни изследвания?

Признаците при менопаузата всъщност не са едва доловими ... Физическата промяна започва от различни аспекти и ние Ви съветваме да посетите общопрактикуващия си лекар или специалист, за проверка и потвърждение.

Прочетете повече