ОК

ОК Отказ

Благодарим

Затворете

Отговорете на няколко въпроса, за да получите експертна диагностика с индивидуални

съвети в грижата за косата и скалпа

1 Вие сте...?
2 Какви аспекти на косата си желаете да подобрите?
3 Страдате ли от косопад?
Факт

Нормално е да губите от 50 до 100 косъма на ден. Проверете състоянието като прокарате ръка през косата си. Ако паднат повече от 10 косъма с корена, значи страдате от по-засилен косопад.

3 В продължение на колко време косата Ви пада?
4 Скалпът Ви видим ли е?
Факт

Видимият скалп е признак на липса на плътност. Характеризира се с рядка коса: при жените по-видимо прозиране на скалпа в областта на темето; при мъжете с отдръпване на линията на косата.

5 Смятате ли, че косата ви страда от липса на плътност на пипане?
6 Определете плътността на скалпа Ви като използвате слайдера:
7 Забелязвате ли следи от пърхот по косата, раменете или дрехите си?
Факт

Има 2 вида: сухият пърхот (2/3 от случаите на пърхот) е лек и пада лесно; мазният пърхот е по-твърд и упорито се задържа по косата или скалпа.

8 Колко често?
9 Усещате ли сърбеж или опъване на скалпа?
Факт

Скалпът може да се раздразни от много външни фактори. Честото разресване, прекаленото изсушаване със сешоар или твърде агресивните продукти могат допълнително да засилят чувствителността. Сърбежът е най-често срещаната проява на чувствителния скалп.

10 Забелязвате ли зачервявяне на скалпа?
11 Колко често миете косата си?
Факт

Няма универсална препоръка за честотата на миене на косата. Зависи от типа на косата и средата, в която живеете. Ключът е употребата на подходящ за Вашите нужди шампоан!

12 Косата Ви омазнява ли се в продължение на деня?
Факт

Ролята на себума е да предпазва косата и скалпа от агресивни външни фактори. Отделянето на прекалено голямо количество от мастните жлези, води до разнасянето на себум по косата и обяснява омазнения й вид.

13 Косата Ви се:
14 Често ли използвате сешоар?
Факт

Употребата на сешоар може да доведе до отслабване на косъма. Горещият въздух променя структурата на косъма и изсушава косата, която в последствие става дехидратирана и изтощена.

15 Често ли изправяте или боядисвате косата си?
Факт

Честото боядисване и други агресивни процедури променят структурата на косъма. Косата отслабва и като резултат става изтощена и безжизнена.