ОК

ОК Отказ

Благодарим

Затворете

Previous

СЪВЕТИ ЗА ГРИЖА ЗА КОСАТА И СКАЛПА

Въпреки че пърхотът е често срещано състояние, грижата за скалпа е от значение за овладяване на повторната поява на пърхот или себореен дерматит на скалпа.

#1 СЪВЕТ

ПОЧИСТВАЙТЕ РЕДОВНО КОСАТА СИ С НЕЖНИ ПРОДУКТИНе използвайте агресивни шампоани, които биха навредили на защитната бариера на скалпа. Използвайте нежни шампоани, подходящи за мазна и суха коса. Шампоанът трябва да се нанася и масажира в скалпа и космените фоликули.

#2 СЪВЕТ

НЕ РАЗЧЕСВАЙТЕ СКАЛПА
При усещане за сърбеж, избягвайте разчесването на скалпа. Използвайте успокояващ шампоан против пърхот с масажни движения на скалпа за успокояване. Рискът от разчесване може да доведе до възпаление на скалпа, раздразнение и влошаване на пърхота. В случай на сърбеж на скалпа, консултирайте се с дерматолог.

#3 СЪВЕТ

ИЗПОЛЗВАЙТЕ ХЛАДКА ВОДА
Когато миете косата си, изплакнете с хладка вода, за да успокоите сърбежа и раздразнението.

#4 СЪВЕТ

МАСАЖИРАЙТЕ СКАЛПА
Масажът на скалпа е също толкова приятен, колкото този на тялото. Състоянието на скалпа Ви може да се подобри благодарение на масажа, особено ако имате пърхот. Нанасяйте натурални масла като кокосово, бадемово или от жожоба с помощта на капкомер или апликатор от комплект боя за коса, след което нежно масажирайте скалпа. Не разчесвайте главата и не втривайте твърде силно.

HUB_CONTENT_DHSC_CONTENT_25_HAIR_AND_SCALP_ADVICE_Model-Blond.jpg

#5 СЪВЕТ

БРЪСНЕТЕ БРАДАТА СИ За мъжете - при наличие на пърхот върху лицето, бръснете всеки ден брадата и мустаците си и хидратирайте кожата, за да избегнете неговото разпространение.

#6 СЪВЕТ

РАЗРЕСВАЙТЕ КОСАТА СИ РЕДОВНО, НО НЕ ПРЕКАЛЯВАЙТЕ
Разресвайте косата си редовно, за да намалите риска от пърхот. По този начин помагате с равномерното отделяне на кожата на скалпа.

#7 СЪВЕТ

СУШЕТЕ КОСАТА СИ С УМЕРЕНА ТОПЛИНА Използвайте сешоара на умерена степен вместо на най-силната.

#8 СЪВЕТ

ИЗБЯГВАЙТЕ МЕХАНИЧНИТЕ АГРЕСОРИ
Избягвайте агресивна грижа за коса, като честото сушене, енергичното разресване или употребата на преса / маша.

#9 СЪВЕТ

ОГРАНИЧЕТЕ УПОТРЕБАТА НА СТИЛИЗИРАЩИ ПРОДУКТИ
Избягвайте употребата на твърде много стилизиращи продукти върху скалпа. Те могат да доведат до неговото стресиране и до появата на пърхот.

#10 СЪВЕТ

НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ АКСЕСОАРИ ЗА КОСА
Шапките, лентите за глава, забрадките затоплят скалпа и стимулират мастните жлези, които произвеждат себум и водят до появата на пърхот.

HUB_CONTENT_DHSC_CONTENT_25_HAIR_AND_SCALP_ADVICE_Model-HighlitedDarkBlond.jpg
HUB_CONTENT_DHSC_CONTENT_25_HAIR_AND_SCALP_ADVICE.jpg