ОК

ОК Отказ

Благодарим

Затворете

Previous

Често задавани въпроси относно пърхота

HUB_CONTENT_DHSC_FAQ_10_Can_children_dandruff.jpg

МОЖЕ ЛИ ДЕЦАТА ДА ИМАТ ПЪРХОТ?

Не.

Въпреки че новородените имат себореен дерматит (млечни крусти) с мазни и лепкави люспи, разположени основно на скалпа, поради високото производство на себум през този период от живота.

HUB_CONTENT_DHSC_FAQ_12_Do_seasons_or_climate_have_impact_on_dandruff.jpg

ВЛИЯЯТ ЛИ СЕЗОНЪТ И КЛИМАТЪТ НА ПЪРХОТА?

Да.

Промянта в климата и сезона въздейства на пърхота и неговата степен.
Защо? Някои фактори, свързани със зимата водят до появата на пърхот. Първо, носенето на шапка - поради топлината, микроорганизмите на скалпа могат да се разпространят. Също пърхотът може да бъде резултат от това, че през зимата скалпът се изсушава заради горещата среда в закрити помещения. 

ШАМПОАНИТЕ ПРОТИВ ПЪРХОТ ПО-МАЛКО ЕФИКАСНИ ЛИ СА СЛЕД ПРОДЪЛЖИТЕЛНА УПОТРЕБА?

Не.

Шампоаните против пърхот са ефикасни при всяка употреба, тъй като са специално разработени за справяне с пърхота и себорейния дерматит на скалпа (SSD) в дългосрочен план.

HUB_CONTENT_DHSC_FAQ_15_Do_men_suffer_more_from_dandruff_than_women.jpg

ПЪРХОТЪТ ПО-ЧЕСТО СРЕЩАН ЛИ Е ПРИ МЪЖЕТЕ В СРАВНЕНИЕ С ЖЕНИТЕ?

Да.

Има повече мъже, които твърдят, че имат пърхот, отколкото жени. Те свързват състоянието на пърхот със сухота, сърбеж и раздразнение на скалпа.

МОЖЕ ЛИ ВЕЖДИТЕ ДА ИМАТ ПЪРХОТ?

Да.

Пърхотът е хронично състояние, което понякога се появява на други места различни от скалпа. Когато се намира върху веждите, това е себореен дерматит. Симптомите му не са по-различни от този на скалпа - бели или жълтеникави люспи, сърбеж, зачервяване, раздразнение. 

МОГАТ ЛИ БЕБЕТАТА ДА ИМАТ СЕБОРЕЕН ДЕРМАТИТ?

Да.

Някои бебета могат да представят заболявнето, познато още като млечни крусти, което е разположено на скалпа. Понякога, те могат да имат възпалителен себореен дерматит.

HUB_CONTENT_DHSC_FAQ_23_Is_there_a_link_between_hair_loss_and_ssd.jpg

СЪЩЕСТВУВА ЛИ ВРЪЗКА МЕЖДУ КОСОПАДА И СЕБОРЕЙНИЯ ДЕРМАТИТ?

Не.

Няма ясна връзка между SSD и косопада, дори ако хроничното разчесване и възпаление могат потенциално да влошат загубата на коса.