OK

OKCancel

Thank you

Close

Защо добрият сън помага за бавно и красиво стареене

 • favoris

За да защитите кожата си, докато остарявате, важно е да разберете колко е важен добрият сън през нощта. Ето как да се възползвате максимално от ползата от здравословния сън.

Осигурете си добър нощен сън, за да запазите здравето на кожата си


Кожата се възстановява, докато спим, като създава нови кожни клетки. Дори само да лежите помага на мускулите на лицето да се отпуснат, като намалява ефектите от гравитацията и образуването на бръчки, а в същото време се бори с вредите от свободните радикали. Въпреки това, недостигът на достатъчно сън - в идеалния случай между седем и девет часа - отнема на кожата на способността й за възстановяване. Умората и стресът са едни от най-видимите признаци, че кожата е увредена, и може да подчертае признаците на стареене, а вредата от нарушения цикъл на съня идва от по-малкия ефект за намаляване на нивата на стресовия хормон кортизол. Липсата на сън може да доведе до появата на тъмни кръгове и подпухналост под очите, където кожата е най-тънка, както и зачервяване и/или потъмнял тен на кожата.

Съвети за подпомагане да възстановите нормалния сън

Стремете се към добър сън както качествено, така и количествено: дълбокият сън е времето, през което кожата Ви върши най-добра работа за самовъзстановяване. Опитайте се да избягвате консумацията на кофеин най-малко осем часа преди лягане и алкохол най-малко три часа преди да лягане. Леки упражнения за отпускане на мускулите, без да се повишава сърдечната честота, като йога, може да помогне на съзнанието Ви да се отпусне, но избягвайте изкушението от гореща вана точно преди да си легнете, тъй като твърде голямото повишаване на температурата на тялото може да Ви попречи да заспите. Обилно хранене късно вечер може да смути съня Ви. Избягвайте да проверявате устройствата си, преди да заспите**, тъй като синята светлина, която излъчват, може да потисне производството на мелатонин, хормона, който контролира цикъла на съня, което от своя страна може да доведе до намалена способност за обработката на инсулин.

* https://chriskresser.com/how-artificial-light-is-wrecking-your-sleep-and-what-to-do-about-it/
** http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2008/01/02/sleep-and-aging.aspx

Нашите продукти

 • 22803Дневен флуид за коригиране признаците на стареене в процеса на формирането им4.9310NewSLOW ÂGEFACE CAREДневен кремГрижа против стареене

  Ново

  Дневен флуид за коригиране признаците на стареене в процеса на формирането им
 • 22801Дневен крем за коригиране признаците на стареене в процеса на формирането им4.73NewSLOW ÂGEFACE CAREДневен кремГрижа против стареене

  Ново

  Дневен крем за коригиране признаците на стареене в процеса на формирането им
 • 22802Крем за околоочен контур за коригиране признаците на стареене в процеса на формирането им00NewSLOW ÂGEFACE CAREКрем за околоочен контурГрижа против стареене

  Ново

  Крем за околоочен контур за коригиране признаците на стареене в процеса на формирането им
 • Най-четени

  Лайфстайл

  Как да живеете добре на бързи обороти

  Спокойният и бавен живот е страхотен, но не е за всеки. Без значение дали се борите със стрес на работа, вкъщи или просто се опитвате да отделите по 5 минути дневно за себе си, опитайте няколко от нашите съвети за живот на бързи обороти без проумора.

  прочетете статията

  Лайфстайл

  Суперхраните: факти и митове

  Когато става въпрос за тенденции в храненето лесно можем да се объркаме от прекалено много противоречаща си и непроверена информация. Ние ще ви запознаем с фактите и митовете при суперхраните, с помощта на експертни мнения и съвети.

  прочетете статията

  Лице

  Топ 5 суперхрани за красива кожа

  Когато става въпрос за грижата за кожата, храната, която приемаме, е от съществено значение. Прочетете нашите топ 5 предложения за суперхрани, който трябва да присъстват в режима ви, за да имате здрав и сияен вид.

  прочетете статията

  Здравословен начин на живот

  Ферментирали храни: повярвайте ни, кожата ви ще ви благодари

  Вярно, името може да не звучи много приятно, но повярвайте ни като ви казваме, че трябва да заложите на ферментирали храни, ако искате да подобрите цялостното си здравословно състояние. Ще ви обясним повече за тази тенденция в храненето, както и ще препоръчаме какви видове да включите в диетата си.

  прочетете статията

  go to top