ОК

ОК Отказ

Благодарим

Затворете

Защо е обичайно да имаме повече кожни алергии по време на менопаузата и как да ги облекчим?

Това се случва много често. Кожната бариера е атакувана и, образно казано, стените не са толкова високи и здрави, колкото са били преди.

Защо е обичайно да имаме повече кожни алергии по време на менопаузата и как да ги облекчим?

Това е всъщност причината да усещате сухотата или всеки дискомфорт, усещан върху кожата. Но бъдете сигурни, че има съвети и начини да облекчите алергиите.

Хормоналните промени по време на менопаузата могат да окажат влияние върху създаването на реакции

Спадът в нивото на естрогена и андрогените по време на менопаузата променят функциите на клетките и имунитета, отговорни за алергичните прояви на кожата. Намаляването на естрогенните хормони отслабва кожната бариера, въздейства върху клетките и протеините, които са в състояние да предизвикат алергии. Тъй като става по-тънка, суха и раздразнена, кожата е по-податлива на алергии.   Затова горещо препоръчваме по време на менопаузата да използвате леки почистващи препарати и овлажнители с ниско pH, подходяща рутинна грижа за кожата, за да облекчите тази промяна. Разбира се, в случай на раздразнения, силно препоръчваме да посетите дерматолог или да попитате във вашата аптека за подходяща грижа за кожата.

Основни елементи, които трябва да запомните

Алергиите се случват по-често при чувствителна, суха кожа по време на менопаузата.   Какво да предприема в тази посока? Решението за справяне с тези алергии са леки почистващи препарати и овлажнители с ниско ниво на pH.

go to top