ОК

ОК Отказ

Благодарим

Затворете

ИНТЕРВЮ С МАГИСТЪР-ФАРМАЦЕВТ МЕЛИТА ВАСИЛЕВА ОТНОСНО МЕНОПАУЗАТА

mag. pharm. Melita Vasileva

Кои симптоми на менопаузата жените посочват като най-често срещани и за които търсят съвет от фармацевта? Кои са основните ефекти на менопаузата върху кожата, които те споделят с вас?

Най-често срещаните симптоми, които жените споделят с мен като фармацевт, са: рязка промяна в настроението, безпокойство, нарушения в съня и безсъние, както и задълбочаване на видимите признаци на стареене – сухота на кожата, загуба на блясък и еластичност, появата на бръчки и на пигментни петна.

Наясно ли са жените с различните етапи на менопаузата (перименопауза и постменопауза) и склонни ли са да я приемат отрано?

Все още забелязвам, че жените не са достатъчно добре запознати с двата етапа на менопаузата и ефектите от тях. Перименопаузата настъпва предимно между 5 и 10 години преди същинската менопауза. Симптомите, които жените изпитват през този период на перименопаузата най-често не се свързват с нея, а се обясняват с начина на живот, стреса в ежедневието, а те всъщност са резултат от настъпилите хормонални промени в организма.

Имат ли желание да говорят с вас по тази тема или тя все още е табу?

Приятно съм изненадана, че напоследък все повече жени идват в аптеката, споделят това какво преживяват, търсейки съвет от нас – фармацевтите. Затова моята мисия е да им дам добра насока и препоръка да се грижат правилно за себе си през този естествен период от живота.

Какъв е вашият опит с менопаузата?

И аз осъзнавам, че този етап е нещо съвсем нормално и естествено и се стремя към по-добър начин на живот, правилно хранене, физическа активност и когато има възможност – повече време само за себе си.

Какъв е вашият съвет към жените в този период от живота им?

Това, което обикновено съветвам дамите е да полагат адекватни грижи за себе си както за кожата, така и за доброто физическо и психическо здраве на тялото. Помагам им да изберат най-подходящите продукти за грижа за кожата, хранителни добавки, както и да им дам съвети, които да им помогнат в ежедневието за подобряване на качеството им на живот.  

Нашите продукти

NEOVADIOL MENO 5 BI -СЕРУМ<br />ГРИЖА ЗА КОЖАТА ПРЕЗ ПЕРИ- И ПОСТМЕНОПАУЗАТА

NEOVADIOL MENO 5 BI -СЕРУМ
ГРИЖА ЗА КОЖАТА ПРЕЗ ПЕРИ- И ПОСТМЕНОПАУЗАТА

NEOVADIOL ДНЕВНА ГРИЖА С УПЛЪТНЯВАЩ И ИЗПЪЛВАЩ ЕФЕКТ ЗА КОЖА В ПЕРИМЕНОПАУЗАТА

NEOVADIOL ДНЕВНА ГРИЖА С УПЛЪТНЯВАЩ И ИЗПЪЛВАЩ ЕФЕКТ ЗА КОЖА В ПЕРИМЕНОПАУЗАТА

NEOVADIOL ДНЕВНА ГРИЖА С УПЛЪТНЯВАЩ И ИЗПЪЛВАЩ ЕФЕКТ ЗА КОЖА В ПЕРИМЕНОПАУЗАТА

NEOVADIOL ДНЕВНА ГРИЖА С УПЛЪТНЯВАЩ И ИЗПЪЛВАЩ ЕФЕКТ ЗА КОЖА В ПЕРИМЕНОПАУЗАТА

go to top