ОК

ОК Отказ

Благодарим

Затворете

Как да живеете добре на бързи обороти

Спокойният и бавен живот е страхотен, но не е за всеки.

Как да живеете добре на бързи обороти

Спокойният и бавен живот е страхотен, но не е за всеки. Без значение дали се борите със стрес на работа, вкъщи или просто се опитвате да отделите по 5 минути дневно за себе си, опитайте няколко от нашите съвети за живот на бързи обороти без проумора.

Ако не идентифицираме повтарящи се проблеми и не намерим ефективни решения да се справим със стреса, то това моце да се отрази на здравето, кожата и цялостния ни мироглед. Работа, деца, семейство, пари... грижите идват под всякаква форма. Затова и не е реалистично да има една универсална формула срещу стрес, която да работи при всяка жена. За да се справим с напрежението първо трябва да идентифицираме проблемите. Ако, както много от нас, често се напрягате покрай работата си, семейството, приятелите и дори начина си на живот, вижте нашите съвети и предложения, за да се справите със стреса.

ПЕТТЕ ПРАВИЛА ДА ЖИВЕЕМ ДОБРЕ

Как да живеете добре на бързи обороти

1 - Уважавайте биологичния си часовник

Разберете дали сте ранобудни или нощни птици, за да може тялото ви да функционира с правилната скорост. Всеки от нас има свой собствен ритъм, така че освен да се наспивате (над 35% от хората спят по-малко от 7 часа на денонощие)[1], опитайте да откриете идеалното време да участвате в активности, които харесвате. Фитнес? Опитайте се да тренирате сутрин, а не след работа. Подобно, ако винаги бързате да приготвите обяда си сутрин, то пробвайте да направите това преди да си легнете, за да се наспите.

2 - Следете нуждите на кожата си през цялата година

Много малко хора имат един и същи тип кожа през лятото и зимата, затова е важно да следите вариращите нужди на кожата ви през различните сезони. Кожа, която се лющи и се усеща опъната през зимата, може да стане мазна и склонна към акне през лятото, затова взимайте предвид промените и адаптирайте грижите си според тях. Обръщайте специално внимание на излагането на слънце - според New York Medical Center, над 80% от признаците на стареене се дължат на външни фактори като UV лъчите. В крайна сметка, здравата, сияйна кожа отразява нивата на стрес, които изпитваме.

3 - Хранете се добре, за да живеете добре

Връзката, която имаме с храната, е ключов фактор как тялото ни ще се страви със стреса. Важно е да се научим да разпознаваме сигналите на тялото, когато става въпрос за храна и глад, за да поддържаме нивата на енергия. Избегнете следобедната закуска пълна със захар като пиете достатъчно вода, а се постарайте да включвате плодове и зелечуци, богати на полифеноли в поне 1 хранене дневно. Смути от боровинки за закуска, свежа и хрупкава салата за обяд, зеленчуци на пара за гарнитура на вечеря - вие решавате, но за сияйна кожа е задължително да похапвате зеленчуци. 

4 - Спете достатъчно

Някои от нас имат нужда от 7 часа, други от 9, но лягането (и ставането) в правилните за биологичния ни часовник часове - вижте #1 точка - е едно от най-важните неща за тялото ни. Над 54% от хората [1] страдат от симптоми на инсомния поне веднъж седмично, затова ,за да избегнете умората през деня в офиса, пробвайте това: всяка вечер в продължение на една седмица се опитайте да си лягате поне 15 минути по-рано от обикновено и така докато не откриете най-доброто време. Да, това включва и уикендите - повярвайте ни, ще преливате от енергия!

5 - Изберете най-подходящия за вашето ежедневие спорт


Докато говорим за правила, нека да споменем и ролята на преклонението. Тялото ви е храм и затова е важно да откриете правилната за него физическа активност, за да се справяте със стреса. Ако харесвате по-бавните активтности, то такива като плуване или йога са еднакво добри за физиката и психиката. Ако имате по-енергичен начин на живот, то кросфит или спининг ще ви изпратят вкъщи (или на работа) пълни с енергия - идеален начин да започнем или завършим един зает ден.

go to top