OK

OK Cancel

Благодарим

Затворете

Как да се справите с косопада след бременност

Повечето млади майки забелязват силен косопад няколко месеца след раждането. Освен това нормалният косопад по време на бременността може да се отложи и да се появи с цяла сила в един момент.

Как да се справите с косопада след бременност

Средно всяка жена губи около 100 косъма дневно при общо 100,000 фоликула - но след раждане може да забележите засилване. Това състояние, познато като косопад след бременност, е абсолютно нормално, временно и причинено от спада на нивата на естроген, както и поради факта, че естественото падане на косъма (телогенната фаза) е било спряно по време на бременността.

Косата ви ще възвърне нормалното си състояние и гъстота най-късно до първия рожден ден на детето ви. До тогава, ето няколко ефективни начина да се справите с проблема:

Правилна грижа за косата

Изборът на правилен шампоан и балсам за косата ви е от огромно значение. Шампоаните за обем са страхотни, но използването на прекалено много балсам може да утежни косата и тя да изглежда по-тънка. Домашните маски с масла като зехтин пък, могат да омазнят косата и скалпа. 

Козметичното решение
Ако търсите по-ефективни резултати, консултирайте се с вашия фармацевт за алтернативни терапии. Един от продуктите, който той може да препоръча, е Aminexil Clinical 5, мултиактивна третираща грижа против косопад от Vichy. След продължителна употреба, 96% от страдашите от косопад намират проблема за драстично намален. Струва си да се пробва, нали?

Внимателно оформяне


Избягвайте прически, които опъват и стресират допълнително косата ви като стегнат кок, опашки, плитки или добавяне на коса. Ако използвате сешоар, заложете на студения въздух. Не сресвайте косата мокра, тъй като тогава е по-уязвима и склонна към накъсване. Вложете малко повече внимание, когато оформяте косата си и това наистина ще даде резултат!

Подхранване отвътре-навън


Хранете се с много плодове и зеленчуци, богати на витамини, флавоноиди и антиоксиданти, за да подхраните космения фоликул и да стимулирате растежа му. Витамин B7, заедно с минералите цинк и силициев двуокис, са доказани добавки с ефект за повече обем на косата.

Намалете стреса


Липсата на сън и емоционалната загриженост за бебето ви са стресови фактори, които със сигурност могат да влошат косопада. Ако нямате време за ежедневно медитиране или йога, то изгледайте няколко клипчета в YouTube за техники за успокояващо дишане, които могат да бъдат приложени навсякъде и по всяко време - дори, когато кърмите!

Тема:

Нашите продукти

 • Best-seller

  Енергизиращ шампоан против косопад
 • Ново

  Aminexil Clinical 5 за жени

  DERCOS

  Aminexil Clinical 5 за жени

  Терапия за коса
 • Най-четени

  3 начина за справяне с изтъняващата коса

  Коса

  3 начина за справяне с изтъняващата коса

  Ако сте забелязали, че косата ви прогресивно изтънява през последните няколко години, не сте единствени. С възрастта увреждането на косъма, свързано със стилизирането и хормоналните промени, често водят до изтъняване или отслабване на косата, но има няколко ключови промени, които можете да направите, за да намалите видимото въздействие.

  прочетете статията

  4 съвета за справяне с косопада при мъжете

  Коса

  4 съвета за справяне с косопада при мъжете

  Наследственият косопад може да се прояви под много форми и на всяка възраст. Това може силно да се отрази на самочувствието ви, особено на по-млада възраст или когато сте подложени на много стрес в период от живота си.

  прочетете статията

  go to top