ОК

ОК Отказ

Благодарим

Затворете

Как да се справите с косопада след бременност

Повечето млади майки забелязват силен косопад няколко месеца след раждането. Освен това нормалният косопад по време на бременността може да се отложи и да се появи с цяла сила в един момент.

Как да се справите с косопада след бременност

Средно всяка жена губи около 100 косъма дневно при общо 100,000 фоликула - но след раждане може да забележите засилване. Това състояние, познато като косопад след бременност, е абсолютно нормално, временно и причинено от спада на нивата на естроген, както и поради факта, че естественото падане на косъма (телогенната фаза) е било спряно по време на бременността.

Косата ви ще възвърне нормалното си състояние и гъстота най-късно до първия рожден ден на детето ви. До тогава, ето няколко ефективни начина да се справите с проблема:

Правилна грижа за косата

Изборът на правилен шампоан и балсам за косата ви е от огромно значение. Шампоаните за обем са страхотни, но използването на прекалено много балсам може да утежни косата и тя да изглежда по-тънка. Домашните маски с масла като зехтин пък, могат да омазнят косата и скалпа. 

Козметичното решение
Ако търсите по-ефективни резултати, консултирайте се с вашия фармацевт за алтернативни терапии. Един от продуктите, който той може да препоръча, е Aminexil Clinical 5, мултиактивна третираща грижа против косопад от Vichy. След продължителна употреба, 96% от страдашите от косопад намират проблема за драстично намален. Струва си да се пробва, нали?

Внимателно оформяне


Избягвайте прически, които опъват и стресират допълнително косата ви като стегнат кок, опашки, плитки или добавяне на коса. Ако използвате сешоар, заложете на студения въздух. Не сресвайте косата мокра, тъй като тогава е по-уязвима и склонна към накъсване. Вложете малко повече внимание, когато оформяте косата си и това наистина ще даде резултат!

Подхранване отвътре-навън


Хранете се с много плодове и зеленчуци, богати на витамини, флавоноиди и антиоксиданти, за да подхраните космения фоликул и да стимулирате растежа му. Витамин B7, заедно с минералите цинк и силициев двуокис, са доказани добавки с ефект за повече обем на косата.

Намалете стреса


Липсата на сън и емоционалната загриженост за бебето ви са стресови фактори, които със сигурност могат да влошат косопада. Ако нямате време за ежедневно медитиране или йога, то изгледайте няколко клипчета в YouTube за техники за успокояващо дишане, които могат да бъдат приложени навсякъде и по всяко време - дори, когато кърмите!

Тема:

go to top