ОК

ОК Отказ

Благодарим

Затворете

Как мога да помогна на кожата си по време на менопаузата? Най-добри съвети за оптимална грижа за кожата

Менопаузата е много лично преживяване, дълбоко свързано с вашите гени и семейно наследство. И все пак има и поредица от външни фактори. Тези външни фактори могат да бъдат управлявани благодарение на добрата грижа за кожата.

Как мога да помогна на кожата си по време на менопаузата? Най-добри съвети за оптимална грижа за кожата

Не сте сами в преживяването менопауза. Tук сме, за да ви помогнем да разберете какво се случва, и да се справите с предизвикателствата.

Стареенето на кожата е резултат от генетични и външни фактори

По време на перименопаузата стават забележими някои отрицателни промени като прекомерна сухота, изтъняване на кожата, нарушения в микроциркулацията, разграждане на колагенови и еластични влакна, гликиране и намалено производство на себум!

Добрата новина е, че можете да намалите тези симптоми на менопаузата с правилна грижа за кожата, препоръчана от дерматолог. Има няколко универсални правила:
1. Измивайте лицето си с мека мицеларна вода.
2. Нанасяйте щедро хидратант, съдържащ хиалуронова киселина, овлажнители (напр. глицерин) върху лицето и тялото винаги когато усещате сухота (поне два пъти на ден).

Добрият ритъм: измивайте нежно, хидратирайте щедро

Обърнете внимание на продуктите за грижа за кожата, богати на серамиди или омега 3 или 6 (например масло от карите, оризови трици и масло от шафран), които помагат за възстановяване на пониженото ниво на мастни киселини в кожата, които допринасят за гъвкавостта и правилната бариерна функция на кожата.

Обърнете внимание на продуктите за грижа за кожата, богати на серамиди или омега 3 или 6 (например масло от карите, оризови трици и масло от шафран), които помагат за възстановяване на пониженото ниво на мастни киселини в кожата, които допринасят за гъвкавостта и правилната бариерна функция на кожата. Може също да се нуждаете от нежен ежедневен ексфолиант, който осигурява по-добра хидратация на кожата и насърчава обновяването на клетките, като същевременно отпушва порите. В зависимост от състоянието на кожата се препоръчва ензимен пилинг, ексфолиант или продукти на базата на гликолова киселина.
Използвайте редовно продукти за грижа за кожата (кремове, серуми), които съдържат ретинол, фитохормони, аминокиселини, витамините С, Е и А, пептиди и други молекули, които успешно преодоляват признаците на стареене. Важно е също така всеки ден да използвате широкоспектърен слънцезащитен крем, с истински UVA +++++ фактор, преди да излезете и да го нанасяте неколкократно. Този безценен навик ще предпази кожа Ви от увреждане, причинено от слънцето, прогресивно изтъняване на кожата и фотостареене.

Основни елементи, които трябва да запомните за добрата грижа за кожата през менопаузата

Правилната грижа за кожата може да предотврати и да помогне при измененията на кожата през менопауза. Това са съставките, които трябва да търсите във вашите продукти: · Хидратанти: Хиалуронова киселина, глицерин или други овлажнители
· Кремове, серуми и други продукти за грижа за кожата: съдържащи омега масла, ретинол, фитохормони, аминокиселини, витамини С, Е и А, пептиди.
· Ексфолиращи продукти: гликолова киселина

Най-четени

Менопауза: Кои са най-честите симптоми, които показват промени в моята кожа?

Кожа и красота

Менопауза: Кои са най-честите симптоми, които показват промени в моята кожа?

В статията по-долу, нашият експерт д-р Каролина Копеч описва различните промени, които ще усетите и видите по кожата си, като загуба на еластичност, и обяснява защо тези промени се случват. Може да не изпитате всички тези симптоми, защото менопаузата е много лично преживяване, но тъй като всяка жена ще премине през нея, ние сме тук, за да Ви помогнем.

прочетете статията

Ключови съставки за подобряване на тънката коса след менопаузата

Съставки

Ключови съставки за подобряване на тънката коса след менопаузата

Забелязали сте, че косата ви изтънява, след като сте навършили 50 години? Разкриваме най-важните съставки, които да търсите, ако искате да подобрите качеството на тънката коса след менопаузата.

прочетете статията

Менопауза: Всичко за кожата и хормоналните промени

Кожа и красота

Менопауза: Всичко за кожата и хормоналните промени

От съобщенията на научната общност на Vichy Laboratoires, нашата мисия е да продължим изследванията на менопаузата, за да извлечем полза от всички исторически данни, с които разполагаме, и да обогатим знанията за менопаузата.

прочетете статията

Менопауза и загуба на колаген: защо кожата ми се отпуска?

Кожа и красота

Менопауза и загуба на колаген: защо кожата ми се отпуска?

Отпускането на кожата се среща често сред жените след периода на менопауза, основно заради загубата на колаген. Не се притеснявайте, тъй като съществуват редица решения, които могат да Ви помогнат.

прочетете статията

go to top