ОК

ОК Отказ

Благодарим

Затворете

Менопауза: Защо кожата ми е толкова чувствителна? Какво да направя?

Менопаузата е тежък период за Вашата кожа. Промените се случват много бързо и, ако някои от вашите органи са достатъчно силни, за да го приемат и да се адаптират бързо, кожата ви не се справя толкова добре.

Менопауза: Защо кожата ми е толкова чувствителна? Какво да направя?

Основни симптоми, които може да изпитате по време на менопаузата и какво можете да направите

Със сигурност го знаете, но никога не пречи да си го кажем отново: кожата Ви трябва да бъде възстановена, хидратирана и спокойна и определено това може да се постигне! Мастните киселини допринасят сериозно за гъвкавостта на кожата. Установено е, че дефицитът на мастни киселини се наблюдава при често срещани кожни заболявания като: атопичен дерматит, акне и псориазис.
По време на менопаузата може да наблюдаваме:
· Промени в нивото на pH на кожата,
· Дефицит на епидермални липиди,
· Разграждане на хиалуроновата киселина.
В допълнение, може да забележите по-чести раздразнения, обриви, сухота и влошаване на съществуващи кожни заболявания, като розацея или екзема.


Кожните липиди също са от съществено значение за поддържането на правилната бариерна функция на кожата, която губи своята устойчивост с напредване на възрастта. Има козметични продукти, съдържащи тези ценни частици, които прилагани локално могат да подобрят дефицита на епидермални липиди. 

Кожата Ви трябва да се възстанови, хидратира и успокои. 

Тъй като кожата по време на менопауза става по-суха и губи еластичност, тя е по-чувствителна и към определени козметични продукти, като сапуни и перилни препарати, които могат да раздразнят кожата, да причинят възпаление и сърбеж. Жените могат да изпитат и т.нар. парестезия: мравучкане или усещане за изтръпване на кожата.
Трябва да знаете, че нарушения на съня, свързани със сърбеж и горещи вълни, също могат да променят хидратацията и бариерната функция на кожата, което води до свръхчувствителност. Така грижата за кожата ще Ви помогне да се грижите и за съня си, което е важно за кожата.

Основни елементи, които трябва да запомните за чувствителната по време на менопауза кожа

Чувствителността на кожата е пряко свързана с: · Нивото на pH, · Епидермални липиди · И хиалуроновата киселина. Дори и най-малката промяна в тялото Ви ще се отрази на тези три аспекта, така че има смисъл в усилията да си създадете известен дискомфорт.

go to top