ОК

ОК Отказ

Благодарим

Затворете

Менопауза: Кои са най-честите симптоми, които показват промени в моята кожа?

С настъпване на менопаузата, идват и различни промени в тялото, ума и кожата. Това е началото на ново житейско пътешествие и дори да Ви се струва изпълнено с дискомфорт, знанието за случващото се може да Ви помогне да го преминете и да излезнете по-силни.

Менопауза: Кои са най-честите симптоми, които показват промени в моята кожа?

В статията по-долу, нашият експерт д-р Каролина Копеч описва различните промени, които ще усетите и видите по кожата си, като загуба на еластичност, и обяснява защо тези промени се случват. Може да не изпитате всички тези симптоми, защото менопаузата е много лично преживяване, но тъй като всяка жена ще премине през нея, ние сме тук, за да Ви помогнем.

Различните симптоми по време на менопауза

Симптомите на кожата са различни в зависимост от стадия на менопаузата,
но винаги е налице липса на хидратация.

Първите симптоми, които обикновено се свързват с промяната на хормоналните нива, са:
· Сухота - можете да забележите, че кожата е груба, понякога има сърбеж и леко сивкав тен.
· Изтъняване - има по-видими бръчки, особено около очите и устата, и раните заздравяват по-дълго.
· Чувствителност на кожата - кожата често е раздразнена, зачервена, с усещане за парене. Трябва да бъдете по-внимателни при подбора на грижа за кожата.
· При наличие на акне, кожните проблеми могат да се влошат или да се възобновят поради по-ниските нива на женските хормони.
· Признаци за увреждане на слънцето като възрастови петна - вероятно ще видите последиците от прекомерното излагане на слънце без защита през предишни години.
· Отпусната кожа - когато колагенът намалява, кожата започва да губи плътност.
· Лесно посиняване - причинено от прогресивно изтъняване на кожата поради загуба на колаген, гликозаминогликани (GAGs) и вода.
· Повече окосмяване по лицето и по-малко по главата - можете да забележите нежелани косми над линията на устните, челюстта и брадичката, докато по скалпа космите изтъняват, понякога с регресия на коса от линията на челото.

Ключови елементи, които трябва да запомните за симптомите на менопаузата върху кожата

Промените в тялото често оказват влияние върху кожата, тъй като тя е най-видимият човешки орган, но също така е и най-лесно достъпният орган за лечение и защита, тъй като можем да го лекуваме директно и локално. Затова грижата, която полагате за Вашата кожата е от съществено значение.

go to top