ОК

ОК Отказ

Благодарим

Затворете

Менопауза: какво се случва с нивата на Калций и Витамин D, когато навършите 50 години?

Естествено с възрастта нивата на калций започват да намаляват. И все пак има начини да се запази постоянният му състав или да си го набавите.

Менопауза: какво се случва с нивата на Калций и Витамин D, когато навършите 50 години?

Дефицитът на калций има много силно влияние върху цялостното здраве. Липсата му може да ви накара да се почувствате леко отпаднали, без енергия. Има няколко неща, които можете да направите, за да повишите нивата на калций, така че защо не опитате и да видите какво ще се случи? :)

Липса на витамин D: основната причина за намаляване на нивата на калций по време на менопауза

Липсата на витамин D предизвиква спад в усвояването на калций от организма, главно в костите, с произтичащия риск от фрактури на костите. Ефект има и върху кожата. Калцият представлява малък йон и незаменим вестител за клетъчния капацитет на кожата, играе роля за правилната сигнализация между кожните клетки, поддържайки хормоналното им функциониране. Този калциев дисбаланс в повърхностния слой на кожата променя нивата на pH на кожата, които нарастват от 5 на 6 с напредване на възрастта.  

Поради тази промяна кожата може да стане по-чувствителна и жените са по-склонни да развият обриви, а кожата е лесно раздразнима. Ако вече имате заболяване на кожата, като екзема или розацея, с липсата на  калций може да се влоши.  

Много жени в периода на менопаузата приемат добавки с калций. Витамин D също е задължителен, така че: проверете нивата му и се снабдете с него!  

Повишаването на нивата на pH поради възрастта е друг процес в повърхностния слой на кожата, който допълнително нарушава бариерната функция кожата, която става по-уязвима, по-податлива на алергии, инфекции и е с понижени способности за заздравяване.

Основни факти, които трябва да запомните

·         Това, което се случва с нивата на калций, когато навършите 50 години, е следствие от липсата на витамин D, който не позволява калция да се абсорбира правилно от тялото. 
·         Липсата на витамин D и Калций със сигурност ще провокира други дисфункции, затова по-добре е да започнете да приемате добавки с Калций + Витамин D възможно най-скоро.

go to top