getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = BG Test : 'BG/'

OK

OKCancel

Thank you

Close

Миете ли правилно изтъняващата си коса?

 • favoris

Вдигнете ръка, ако сте сред тези, които се мъчат да придадат на изтънялата си коса по-плътен вид. Прочетете нашите най-добри съвети за измиване на изтъняващата коса за максимална плътност и обем.

Откровено можем да кажем, че когато се опитваме да увеличим обема на изтънялата коса, повечето от нас прекарват часове пред огледалото в банята. Важен е изборът на подходящите съставки за увеличаване на масата на косата (Densi-Solutions: перфектната редовна грижа за по-плътна коса), но рутинните процедури за измиване на косата също играят роля за придаване на плътност и обем на косата. По-долу ще разгледаме някои от основните правила „какво да не правите“ при миене на тънки коси.

Чести грешки при измиване на тънка коса

Прекомерно миене

Когато става дума за измиване на тънка коса, стремете се към качество, а не количество! Измиването на косата с продукти със специална формула за тънка коса (и правилното изплакване) е по-важно, отколкото да я миете всеки ден. Обърнете специално внимание на скалпа и преодолейте изкушението да използвате твърде много шампоан: едно изплакване е напълно достатъчно за изтънялата коса. За оптимален естествен обем, измивайте на всеки 2-3 дни и оставете косата да изсъхне естествено.

Неправилно изплакване

Също както при прекомерното миене, недоброто изплакване на косата след шампоана/балсама може да има нежелани последици за тънката коса. Не само, че остатъците се натрупват в основата на корените, косата може да компенсира прекомерното измиване, като увеличава производството на себум – а това не е идеалното решение, ако вече имате мазна коса. Ако използвате стандартен балсам (за разлика от маска за коса или специална терапия), оставете го да действа за около минута и преди изплакването направете следния трик. Не забравяйте да разрешете косата, докато е все още влажна, за да отстраните излишната вода.

Прекаляване с продукт

Може да се изкушавате да компенсирате липсата на обем чрез наслагване на стилизиращи продукти, като например мус, лак за коса или стилизиращи кремове, докато се опитвате да оформите или издухате косата със сешоар. Въпреки това, претоварването с този вид продукти може да доведе до омазняване на косата – а това не допринася за увеличаване на обема в корените. Избирайте продукти, които имат лека или течна текстура, вместо тежки маски или стилизиращи кремове, които могат да натежат на косата.

Нашите продукти

 • 23900Densi-Solutions - Шампоан за сгъстяване и обем00Best SellerDERCOSHAIR CAREШампоанТретираща грижа за сгъстяване на косата
  Densi-Solutions - Шампоан за сгъстяване и обем

  DERCOS

  Densi-Solutions - Шампоан за сгъстяване и обем

  Шампоан

  Шампоан за сгъстяване и обем, за слаба и изтъняваща коса. Възобновява скалпа, подсилва косата.

 • 23961Densi-Solutions - Възстановяващ балсам за сгъстяване на косата51DERCOSHAIR CAREБалсам за косаТретираща грижа за сгъстяване на косата
  Densi-Solutions - Възстановяващ балсам за сгъстяване на косата

  DERCOS

  Densi-Solutions - Възстановяващ балсам за сгъстяване на косата

  Балсам за коса

  Възстановяващ балсам за сгъстяване на косата. Хидратира скалпа и заздравява изтощената коса.

 • 23960Densi-Solutions - Концентрат с уплътняващ ефект за тънка и слаба коса00NewDERCOSHAIR CAREТерапия за косаТретираща грижа за сгъстяване на косата

  Ново

  Densi-Solutions - Концентрат с уплътняващ ефект за тънка и слаба коса

  DERCOS

  Densi-Solutions - Концентрат с уплътняващ ефект за тънка и слаба коса

  Терапия за коса

  Концентрат за по-силна и плътна коса.

 • Най-четени

  Коса

  4 съвета за справяне с косопада при мъжете

  Наследственият косопад може да се прояви под много форми и на всяка възраст. Това може силно да се отрази на самочувствието ви, особено на по-млада възраст или когато сте подложени на много стрес в период от живота си.

  прочетете статията

  go to top