ОК

ОК Отказ

Благодарим

Затворете

Практични съвети за масаж за сияйна кожа

Знаете ли, че е от ключово значение как нанасяте продуктите грижа за кожата си за тяхната ефективност?

Практични съвети за масаж за сияйна кожа

Прочетете нашите съвети как да нанасяте сутрешната и нощната си рутина по-ефективно, за да се възползвате максимално от положителните ефекти на активните съставки в продуктите.

Правилната техника: ползите от масажа на кожата


Перфектният край на дългата седмица, масажът на лицето не е единствено приятен начин да се освободим от натрупаното напрежение - той може да трансформира и кожата. Изпълнен по правилния начин, масажът на лицето може да предотврати появата на фини линии и бръчки, да стегне кожата и да стимулира микроциркулацията, което само по себе си ще доведе до по-сияен вид. Освен това нанасянето на крем или серум за лице с масажиращи движения позволява по-дълбоко проникване на активните съставки в кожата, което означава максимално извличане на ползите от въпросния продукт. Как да не ни допадне?

Съвети за масаж на лицето: как да извлечете най-доброто от продуктите си


Знаем, че е очевидно, но преди да започнете масажа трябва да измиете добре ръцете си и да почистите грима си, за да избегнете разпространението на бактерии от лицето в продуктите. Подсушете внимателно с кърпа и започнете с олио или серум. Освен че помагат за по-лесно плъзгане на пръстите по кожата, леките олиа и серуми могат да навлязат по-дълбоко в кожата, което повишава ефикасността на по-гъстите текстури на дневните кремове. Затова залагайте на по-леки текстури като основа преди да нанасяте по-силни и гъсти такива.

Защо ни е салон? Съвети за професионален масаж, които да приложите вкъщи


С върха на пръстите си започнете с кръгообразни движения по врата и брадичката като се движите нагоре към лицето. Внимавайте с натиска: кожата по лицето е по-деликатна от тази на други части по тялото, така че не натискайте много силно. Продължете отвътре-навън към челюстта и скулите. Лекото потупване нагоре и навън ще стимулират циркулацията, но внимавайте да не дърпате или натискате кожата надолу. Завършете с кръгообразни движения към центъра на челото, последвано от леки потупвания с безименните пръсти върху деликатната кожа под очите, за да премахнете подпухванията и да озарите погледа.

go to top