ОК

ОК Отказ

Благодарим

Затворете

Силата на антиоксидантите за вашата младост

С напредването на възрастта е важно да сте наясно със силата на антиоксидантите, когато става дума за грижа за здравето и кожата ви.

Защо антиоксидантите са необходими за красиво стареене?


Като един от най-важните елементи в борбата с видимите признаци на стареене, антиоксидантите се борят с процеса на окисляване, който започва, когато кожата е изложена на фактори като UV лъчи или замърсяване, което задейства освобождаването на свободни радикали (нестабилни електрони), които причиняват разграждането на определени молекули. Когато тези електрони се дестабилизират, атомът, към който са прикрепени, започва да се окислява. Антиоксидантите помагат за забавянето на процеса на окисляване, поддържане на контрола над електроните и задържането им от задействане на тази верижна реакция. Молекулите на колагена, които са отговорни за придаването на свеж, младежки вид на кожата, е по-малко вероятно да пострадат в резултат на окисляване. Човешката кожа произвежда няколко антиоксиданта по естествен път, но те се променят под въздействието на околната среда, така че има нужда да осигурите антиоксиданти на кожата си.

Топ 3 антиоксиданти

  • № 1 Черни боровинки, антиоксидантните плодове Горските плодове, включително червени боровинки, къпини и особено черни боровинки, са някои от най-богатите на антиоксиданти плодове. Тези плодове дължат наситените си цветове на пигмент, наречен антоцианин, като плодовете с наситени червени и лилави цветове имат изключително високо съдържание на антиоксиданти. Те са също така богати на витамин С, като една порция от 150 грама осигурява почти една четвърт от препоръчителната дневна доза за възрастни.
  • № 2 Baicalin, антиоксидантният екстракт от коренКоренът на това растение, известен като китайски златен корен, има ключова роля в традиционната китайска медицина, известна като Huang Qin. Когато се преработи в прах, той става по-широкоспектърен антиоксидант в сравнение с витамин С и витамин Е и помага за борба със зачервяването и увреждането, свързани с ултравиолетовите лъчи и замърсяването.
  • № 3 Витамини А, С, Е, антиоксидантните витамини Като ключов фактор за поддържане на зрението и за здрава имунна система, Витамин А включва ретинол, който е в основата на много кремове против стареене и бръчки. Витамин С, който присъства в чушки, гуава и киви, спомага за стимулирането на синтезата на колаген, а недостигът му се свързва с възпалени венци и черни петна. Витамин Е, който се намира в мазна риба, ядки и авокадо, работи заедно с витамин С в борбата с дисфункцията на свободните радикали, като помага за свързването на освободените електрони.

go to top