ОК

ОК Отказ

Благодарим

Затворете

Специфични за възрастта препоръки от дерматолозите за бавно стареене

Водещи дерматолози споделят как да се справите с ключови проблемни области, появяващи се в процеса на остаряване, за по-красиво стареене - на всяка възраст.

Специфични за възрастта препоръки от дерматолозите за бавно стареене


Освен видимите признаци, клетъчните и молекулни увреждания на мълчаливо, скрито ниво означават, че кожата Ви става по-суха, по-тънка и по-чувствителна във времето. Предвид вредното въздействие на факторите на околната среда, като UV лъчи и замърсяване, е изключително важно да защитите и да почистите добре кожата си. Независимо от възрастта, хидратирайте кожата си, подхранвайте я дълбоко с антиоксиданти и използвайте слънцезащитни продукти с най-малко SPF 25, за да намалите увреждането на клетките. Тази неутрализация на процеса на тихо стареене по същество е много по-ефективна от коригирането на установените признаци за всички възрастови групи, но всеки генерационен етап на кожата има свои собствени проблеми:

На 20 години

Ако все още страдате от несъвършенства, потърсете продукти без масла, съдържащи салицилова киселина. Вашата бъдеща кожа ще Ви благодари за установяването на добри навици по време на това формиращо десетилетие, така че приемайте колкото се може повече питейна вода, упражнявайте се редовно и си осигурете достатъчно сън – по 8 часа на нощ.

На 30 години


Започват да се появяват фини линии и тенът на кожата става по-неравен. И въпреки че има смисъл да започнете да използвате конкретна грижа срещу стареене отсега, особено около нежния околоочен контур, трябва да дадете приоритет на антиоксидантния прием във Вашата грижа за кожата и в начина си на хранене: изнирайте супер-храни за кожата като кале, къпини и киви. За да се борите с влиянието на факторите на околната среда върху кожата, използвайте нежна почистваща грижа с овлажняващи съставки.

На 40 години

Бръчките и възрастовите петна вероятно вече са се показали, затова целта Ви е да изравнявате пигментацията и да увеличавате колагена. През това десетилетие кожата започва да губи част от своето сияйно излъчване и текстура. Дългосрочната хидратация е по-подходяща от всякога, така че използвайте серум с хиалуронова киселина под Вашата грижа против стареене.

На 50 години


Хормоналните промени могат да доведат до дехидратиране на кожата. Намаленото количество естроген прави кожата по-суха, с по-малко еластичност, а кафявите петна се задълбочават. Противодействайте на тези ефекти с грижа за стареене, съдържаща подхранващи масла, за да увеличите хидратацията и да подобрите тена на кожата.

go to top