getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = BG Test : 'BG/'

OK

OKCancel

Thank you

Close

Суперхраните: факти и митове

 • favoris

Когато става въпрос за тенденции в храненето лесно можем да се объркаме от прекалено много противоречаща си и непроверена информация. Ние ще ви запознаем с фактите и митовете при суперхраните, с помощта на експертни мнения и съвети.

Какво представляват суперхраните?


Като цяло е важно да се спомене, че не съществува официална научна дефиниция относно думата 'суперхрани'. Но експертите разбират термина като отнасящ се към храни, богати на антиоксиданти, полифеноли и други съставки с противостареещо действие, които имат положителен ефект не само върху кожата, но и върху цялостното здравословно състояние. Но какво прави един вид храна супер, а друг... не толкова? Отговорът: всичко е относително. Съставките, които обикновено са наричани 'супер' или 'чудодейни' храни, съдържат повече витамини и минерали в съотношение с размера и/или енергийната им стойност в сравнение с други подобни храни. Например гуавата има по-високи нива на витамин C в сравнение с портокалите. Кивито пък от друга страна може да не съдържа толкова витамин C, но за сметка на това има изключителни запаси на витамини Е и K, както и високо съдържание на фибри. Други суперхрани с мощно положително действие върху кожата са екстрактът от ферментирал черен чай (още познат като Комбуча), който действа като антигликационен агент за максимално озарен вид, и боровинките - богати на полифеноли и с 9 пъти по-висока концентрация на антиоксиданти от гроздето!

Разбити митове: лимити и ползи


Много проучвания са доказали[1], че храните, богати на антиоксиданти, могат значително да подобрят здравословното ни състояние, но за да разберем потенциалните ползи от суперхраните, трябва по-скоро да мислим за тях като 'супер диети'. Без съмнение никакво количество суперхрани няма да възстанови вредите от нездравословния начин на живот като например тютюнопушене, висока консумация на алкохол, небалансирано хранене и липса на физическа активност. Какъв е ключът да извлечем най-доброто от тези съставки? Ефективността на суперхраните е свързана с количеството, в което ги приемаме, затова разнообразната диета, която се фокусира върху пресни, непреработени храни, е от огромно значение. Не знаем за вас, но на нас ще ни е трудно да изядем 1 килограм боровинки, въпреки ползите на антиоксидантите им. Смесването на тези мощни съставки е най-добрият начин да набавите на тялото си нужните му витамини и минерали, за да функционира ефективно!

Тема:

Нашите продукти

 • 21425Енергизиращ крем с изглаждащ и озаряващ ефект00NewIDÉALIAFACE CAREДневен кремГрижа против стареене

  Ново

  Енергизиращ крем с изглаждащ и озаряващ ефект
 • 21426Серум с озаряващо действие51NewIDÉALIAFACE CAREСерум за лицеГрижа против стареене

  Ново

  Серум с озаряващо действие
 • Най-четени

  Лайфстайл

  Как да живеете добре на бързи обороти

  Спокойният и бавен живот е страхотен, но не е за всеки. Без значение дали се борите със стрес на работа, вкъщи или просто се опитвате да отделите по 5 минути дневно за себе си, опитайте няколко от нашите съвети за живот на бързи обороти без проумора.

  прочетете статията

  Лице

  Топ 5 суперхрани за красива кожа

  Когато става въпрос за грижата за кожата, храната, която приемаме, е от съществено значение. Прочетете нашите топ 5 предложения за суперхрани, който трябва да присъстват в режима ви, за да имате здрав и сияен вид.

  прочетете статията

  Здравословен начин на живот

  Ферментирали храни: повярвайте ни, кожата ви ще ви благодари

  Вярно, името може да не звучи много приятно, но повярвайте ни като ви казваме, че трябва да заложите на ферментирали храни, ако искате да подобрите цялостното си здравословно състояние. Ще ви обясним повече за тази тенденция в храненето, както и ще препоръчаме какви видове да включите в диетата си.

  прочетете статията

  go to top