ОК

ОК Отказ

Благодарим

Затворете

Съвети: как да третираме косопада ефективно

Не позволявайте на косопада да повлияе на самочувствието ви: следвайте нашите прости съвети, за да се справите с косопада и да възвърнете самочувствието си.

Съвети: как да третираме косопада ефективно

Растежът на косата и състоянието й определено е показател за физическото и психическото ни здраве, но генът също играе важна роля - особено при мъжете.

След многобройни проучвания, учените вече започват да разбират главните механизми при косопада, който в следствие водят до плешиви петна. Това най-често се забелязва в линията на косата при челото и по темето.

Този естествен косопад е необратим, но е възможно да се забави.

Ето шест съвета, които да имате в предвид:

1. Масажирайте главата си

Опитайте цял масаж на главата или домашна терапия под душа: нанесете третираща маска в зависимост от нуждите на косата и скалпа ви. Нежно масажирайте скалпа, за да стимулирате кръвообращението, което ще създаде благоприятни условия за проникване на активните съставки и растеж на косата.

2. Бъдете колкото се може по-внимателни с косата си

Използвайте най-безопасните и нежни шампоани и балсами с хипоалергенни формули като продуктите от гамата Dercos. Избягвайте дърпането на косата и прегряването на скапла.

3. Инсталирайте филтър на душа

Твърдата вода може да има изсушаващ ефект върху кожата и скалпа. Непрестанното чесане на сърбящ скалп в последствие може необратимо да увреди фоликула. Тези филтъри не са скъпи, но имат видим ефект: скалпът ви ще бъде много по-здрав, а косата ви - по-лъскава.

4. Говорете с фризьора си

Заедно можете да изберете най-подходящата прическа, за да създадете илюзията за по-плътна коса.

5. Увеличете приема на плодове и зеленчуци

Те съдържат витамини и антиоксиданти, които подхранват както фоликула, така и тялото ви като цяло. Опитайте се да направите чинията си колкото се може по-цветна при всяко хранене, за да гарантирате балансиран прием на храна.

6. Таргетиращи терапии

96% от хората, страдащи от косопад, намират скалпа си за по-здрав и косопада за намалял след третиращата грижа Aminexil Clinical 5.

Тема:

Нашите продукти

 • Ново

  Aminexil Clinical 5 за жени

  DERCOS

  Aminexil Clinical 5 за жени

  Терапия за коса
 • Best-seller

  Енергизиращ шампоан против косопад
 • Ново

  Aminexil Clinical 5 за мъже

  DERCOS

  Aminexil Clinical 5 за мъже

  Терапия за коса
 • Най-четени

  3 начина за справяне с изтъняващата коса

  Коса

  3 начина за справяне с изтъняващата коса

  Ако сте забелязали, че косата ви прогресивно изтънява през последните няколко години, не сте единствени. С възрастта увреждането на косъма, свързано със стилизирането и хормоналните промени, често водят до изтъняване или отслабване на косата, но има няколко ключови промени, които можете да направите, за да намалите видимото въздействие.

  прочетете статията

  4 съвета за справяне с косопада при мъжете

  Коса

  4 съвета за справяне с косопада при мъжете

  Наследственият косопад може да се прояви под много форми и на всяка възраст. Това може силно да се отрази на самочувствието ви, особено на по-млада възраст или когато сте подложени на много стрес в период от живота си.

  прочетете статията

  go to top