ОК

ОК Отказ

Благодарим

Затворете

Училище за красота: Какво точно е действието на маските?

Когато става дума да дадете на кожата си това, от което най-много се нуждае, няма нищо по-хубаво от това да си подарите домашна грижа за лицето – но знаете ли как в действителност действат вашите любими маски, за да помогнете на кожата си?

Училище за красота: Какво точно е действието на маските?
Beauty-school-how-do-skincare-masks-actually-work.jpg

Read on as we take a look at some of the most common types of face mask, as well as their effects on the skin.Открийте тук повече информация за различните видове маски за лице , както и за тяхното действие.

Хидратиращи маски

Ако кожата ви е суха и дехидратирана, това са маските за вас. Повечето хидратиращи маски, включително и  Хидратиращата Минерална Маска на Vichy, обикновено съдържат интензивно хидратиращи съставки като глицерин, който придава комфорт на кожата, или хиалуронова киселина, която противодейства срещу загубата на вода. Просто нанесете с нежни потупващи движения по челото, бузите и брадичката с чисти пръсти, за да възстановите минералните нива на кожата. Оставете да действа за около 15 минути, като завършите с втриване на остатъчния продукт с масажиращи движения - няма нужда от отмиване!

Озаряващи Маски

Независимо дали в резултат на стрес, умора или лошо кръвообращение, ако тенът ви сякаш е загубил блясъка си, препоръчваме ви да подарите на кожата си озаряваща маска. За озаряващ ефект на потъмняла кожа, опитайте Ексфолиращатс Маска с Озаряващ ефект на Vichy, която съчетава два различни вида ексфолиация, за да елиминирате възможно най-много мъртви клетки. Срещащите се в естествен вид вулканични скали действат съвместно с AHA - плодова киселина, известна с ефикасността на пилинг - за по-добро почистване на кожата, като 81% от участниците отбелязват по-сияйна кожа след употребата й.[1] Имайте предвид, че маските с озаряващ ефект трябва да бъдат оставени да действат за около пет минути, преди да бъдат втрити с нежни масажни кръгови движения. Просто изплакнете и продължете с обичайната си грижа за кожата.


[1] Самооценка, 86 жени от кавказката раса, възраст 18-65 години, всички с чувствителна кожа


Почистващи/Детоксикиращи Маски

Искате да отпушите порите, но имате само няколко минути?  Няма проблем! Детокс маските са идеални за хора с кожа, склонна към омазняване и несъвършенства. Те действат посредством съставки като глина, за да изтеглят нечистотиите и да абсорбират излишния себум. Важно е да не оставяте маската да изсъхне напълно, преди да изплакнете, тъй като това може да изсуши кожата, но ако смятате, че току-що измитите пори ще се хидратират чрез детокс маска, нанесете с нежни движения любимата си хидратираща маска. Макар че някои почистващи маски могат да раздразнят деликатната кожа, Почистващата Порите Маска на Vichy е обогатена с успокояващо алое вера и алантоин, което я прави идеална за чувствителна кожа.

go to top