ОК

ОК Отказ

Благодарим

Затворете

Хиалуроновата киселина: Какво представлява и как обогатява кожата?

От хидратация до противостареене, всичко, което трябва да знаете за Хиалуроновата киселина и чудесата, които тя прави за кожата Ви.

Хиалуроновата киселина: Какво представлява и как обогатява кожата?

Хиалуроновата киселина е един от най-добрите хидратанти, срещащи се в природата. Позната със свойството си да задържа вода 1000 пъти над собственото си тегло, тя има изпълваща сила, която не само хидратира, но и държи кожата по-млада. Ето какво прави хиалуроновата киселина за лицето ни през 2018.

няма нищо наподобяващо на киселина в Хиалуроновата киселина

Първо да обобщим какво представлява Хиалуроновата киселина

Въпреки името и, тя няма нищо общо с киселина. Всъщност е захар (glycosaminoglycan).
Тази естесвено срещаща се в тялото ни съставка първо е била открита в очите, но всъщност се намира в цялото ни тяло като задържа вода в тъканите на кожата ни.

Проучванията доказват, че половината от цялото количество Хиалуронова киселина, което се намира в тялото ни, се намира в дермиса (втория слой на кожата ни) и епидермиса (първия слой).

Хиалуроновата киселина
може да задържи до1000 пътисобственото си тегло във вода

Какви действия има сега хиалуроновата киселина?


Наречена още "гъбата на кожата", основинте и качества са да задържа вода или качество още наречено - хигроскопично. Точно както гъбата се напоява с вода, така и хиалуроновата киселина, благодарение на специфичната си структура, задържа хидратацията и изпълва кожата. Но не в малко количество, тази захарна киселина може да задържи вода до1000 пъти собственото си тегло. Например 15г Хиалуронова киселина може да задържи 15 кг вода във тялото си. Доста ефикасно. Докато не свърши. Защото както всяка друга естествена съставка, която се среща в тялото ти като колаген и еластин, количеството на Хиалуронова киселина намалява с възрастта. Естествено.

Хиалуроновата киселина за лицето: хидратира, възобновява, спомага


Точно затова формулите с хиалуронова киселина от естествен произход са препоръчвани от дерматолозите. Освен хидратация, тази съставка има и възобновяващо и противовъзпалително действие на клетките.  Хиалуроновата киселина не само задържа хидратацията в дермиса, за предпази епидермиса от изсушаване, но и носи хранителни вещества за кожата. На повърхността тя спомага за противовъзпалителния ефект на кожната бариера, покривайки възпалените рецептори на клетките. Свойствата на тази киселина да успокояват кожата, я правят предпочитана от дерматолозите за пост-козметични процедури. Друга употреба на хиалуроновата киселина е инжектирането и, за по-дълбока хидратация и изпълненост на кожата. 

От къде идва хиалуроновата киселина?


Има много видове източници на хиалуронова киселина, например веган, такава с естествен произход, синтезирана и т.н. Тази с естествения произход обикновено се извлича от ферментирането на разстения. Те обикновено ферментират с помощта на бактерия, а след това биват пречистени, за да се извлече хиалуроновата киселина. Хиалуроновата киселина в продуктите на Vichy се извлича от пшеница.

Следващо поколение хиалуронова киселина

.
До сега хиалуроновата киселина се използваше само за хидратация и в комбинация с противостарееща грижа. Новите иновации показват, че всъщност хиалуроновата киселина може и двете. Когато е в по-голям размер, тя има своиствата да подсилва и омекотява кожата. През 2018 "естествения хидратант" е и "естесвена противостарееща грижа".

go to top