ОК

ОК Отказ

Благодарим

Затворете

Често задавани въпроси за косата: Какво е обем на косата?

Забелязали сте, че вашата опашка постепенно е станала по-тънка? Като част от нашата серия продукти за косопад и изтъняване на косата, Vichy обяснява всичко за масата на косата и как Dercos Densi Solutions работи за уплътняване и укрепване на косъма.

Често задавани въпроси за косата: Какво е обем на косата?

Какво представлява плътността на косата?

За разлика от обема или дебелината, масата на косата се определя от три основни фактора - броят на отделните косми, дебелината на всяко влакно и тяхната обща устойчивост или сила. Процесът на стареене, както и излагането на фактори на околната среда като ултравиолетови лъчи, замърсяване, тютюнопушене и лошо хранене, могат да доведат до намаляване на масата на косата, което да причини изтънена коса - без непременно да причинява косопад.   Елиза Симонпиетри, научен директор във Vichy, обяснява: „За разлика от косопада, който засяга общия брой на отделните косми, загубата на космена маса оказва влияние както върху качеството, така и върху количеството на косата.“ При изтъняване на косата броят на космите често намалява, но по-забележимо, отделните влакна са видимо по-тънки и по-чупливи. Нещо повече, докато загубата на коса (Косопад или намаляване на плътността на коса: каква е разликата? )може да се случи за кратък период от време, често в резултат на стрес или хормонални промени, изтъняването на косата обикновено се случва в резултат на стареене, като ефектите стават видими след по-дълъг период от време.

Unlike hair loss, which affects the total number of individual hair strands, loss of hair mass affects both the quality and quantity of hair

Elisa Simonpietri, Scientific Director at Vichy

Как масата на косата намалява до изтъняла коса?

Изтъняването на косата може да се случи в продължение на няколко години, преминавайки през поредица от последователни етапи. Първоначално косата става забележимо по-малко устойчива на увреждания, свързани с разресване и стилизиране, както и по-склонна към цепене и цъфтеж на краищата на косъма - въпреки че тънката коса не е непременно коса в лошо състояние. Поради това намаляване на масата на косата, разделянето на косата е много по-видимо. Освен това косата се усеща по-тънка на допир, с оредели зони, които обикновено се появяват около ушите и слепоочията. Намаляването на масата на косата често е особено забележимо, когато косата се събере на кок или опашка.   За щастие, Vichy Dercos Densi Solutions доказано подобрява значително дебелината на косъма, за по-плътна, по-устойчива коса. След 6-седмична употреба 88% от участниците съобщават за по-гъста коса, а 96% отбелязват повишена сила и устойчивост при изследване на космените влакна.[1]
[1] Потребителски тест. 138 жени. 6-седмична употреба на пълната гама продукти Densi Solutions Routine

Нашите продукти

 • Dercos promo sticker
  Densi-Solutions - Шампоан за сгъстяване и обем

  DERCOS

  Densi-Solutions - Шампоан за сгъстяване и обем

  Шампоан

  Шампоан за сгъстяване и обем, за слаба и изтъняваща коса. Възобновява скалпа, подсилва косата.

 • Densi-Solutions - Възстановяващ балсам за сгъстяване на косата

  DERCOS

  Densi-Solutions - Възстановяващ балсам за сгъстяване на косата

  Балсам за коса

  Възстановяващ балсам за сгъстяване на косата. Хидратира скалпа и заздравява изтощената коса.

 • Densi-Solutions - Концентрат с уплътняващ ефект за тънка и слаба коса

  DERCOS

  Densi-Solutions - Концентрат с уплътняващ ефект за тънка и слаба коса

  Терапия за коса

  Концентрат за по-силна и плътна коса.

 • Най-четени

  3 начина за справяне с изтъняващата коса

  Коса

  3 начина за справяне с изтъняващата коса

  Ако сте забелязали, че косата ви прогресивно изтънява през последните няколко години, не сте единствени. С възрастта увреждането на косъма, свързано със стилизирането и хормоналните промени, често водят до изтъняване или отслабване на косата, но има няколко ключови промени, които можете да направите, за да намалите видимото въздействие.

  прочетете статията

  Ключови съставки за подобряване на тънката коса след менопаузата

  Съставки

  Ключови съставки за подобряване на тънката коса след менопаузата

  Забелязали сте, че косата ви изтънява, след като сте навършили 50 години? Разкриваме най-важните съставки, които да търсите, ако искате да подобрите качеството на тънката коса след менопаузата.

  прочетете статията

  4 съвета за справяне с косопада при мъжете

  Коса

  4 съвета за справяне с косопада при мъжете

  Наследственият косопад може да се прояви под много форми и на всяка възраст. Това може силно да се отрази на самочувствието ви, особено на по-млада възраст или когато сте подложени на много стрес в период от живота си.

  прочетете статията

  go to top