getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = BG Test : 'BG/'

OK

OKCancel

Благодарим

Затворете
mediacachable:1

Четирите сезона на косопада: Как да го избегнете целогодишно

Четирите сезона на косопада: Как да го избегнете целогодишно

Предотвратете сезонния косопад с помощта на тези съвети за красива, здрава и обемна коса.

Сезонният косопад е често срещано, преходно явление на загуба на коса през пролетта и есента. Нормалното количество варира между 50 до 100 косъма на ден, но през определени периоди на годината може да се увеличи! Без паника: това е напълно нормално и обикновено продължава от 4 до 6 седмици.

Есен: подготовка за по-хладно време


Шведско продучване, публикувано в Журнала по дерматология, показва, че по-силният косопад през есента е причинен от засиления растеж на косата през юли, като защита от UV лъчите. Затова октомври и ноември са месеците на най-засилен косопад. 

Ако забележите, че косата ви започва да се сгъстява в края на лятото, значи е време да добавите в грижата си за коса и продукт за косопад. Колкото по-рано започнете, толкова по-добре.

Зима: подсилете скалпа си


През зимата нивото на влажност в атмосферата пада, което води до по-сух скалп при повечето мъже и жени. Къдравата коса страда най-много, тъй като този тип коса реагира най-силно на сурови температурни условия.

Ако сте започнали да използвате терапия и продукти против косопад през есента - не спирайте. Aminexil има доказани резултати върху подобряването на скалпа като се грижи за всеки косъм от корена до върха.

Пролет: втората вълна на засилен косопад


Косата ви има нужда от защита с увеличаването на деня - показват проучвания от Университета в Мериленд. Когато е светло, производството на мелатонин намалява - хормон, който играе важна роля в поддържането на здравословен баланс на фоликулите. Тъй като тялото се адаптира към промените в климата, това може да се отрази и на косата. 

Много хора приемат имуностимуланти през пролетта, така че заложете на такива, подсилени с аминокиселини - основата на кератиновия протеин, който формира косата. Учени от Харвардския университет за открили, че липсата на достатъчно протеин оказва влияние върху интензитета на косопада.

Лято: радвайте се на слънцето


Някои хора казват, че губим коса през лятото, за да може тялото ни да се охлажда по-лесно. Но това е трудно за доказване, тъй като всеки косъм пада в период от 100 дни след като е спрял да расте и е навлязъл във фаза на покой.

Силните слънчеви лъчи могат да навредят не само на кожата, но и на скалпа и косата, като ги изсушат. Не излагайте главата си на пряка слънчева светлина през най-горещите месеци и не забравяйте да защитавате косата си с подхранващи маски и балсами. Разгледайте продуктите на Dercos, за да откриете най-подходящия за вашата коса.

Тема:

Нашите продукти

  • Ново

    Aminexil Clinical 5 за жени

    DERCOS

    Aminexil Clinical 5 за жени

    Терапия за коса
  • Best-seller

    Енергизиращ шампоан против косопад
  • Ново

    Aminexil Clinical 5 за мъже

    DERCOS

    Aminexil Clinical 5 за мъже

    Терапия за коса
  • Най-четени

    3 начина за справяне с изтъняващата коса

    Коса

    3 начина за справяне с изтъняващата коса

    Ако сте забелязали, че косата ви прогресивно изтънява през последните няколко години, не сте единствени. С възрастта увреждането на косъма, свързано със стилизирането и хормоналните промени, често водят до изтъняване или отслабване на косата, но има няколко ключови промени, които можете да направите, за да намалите видимото въздействие.

    прочетете статията

    4 съвета за справяне с косопада при мъжете

    Коса

    4 съвета за справяне с косопада при мъжете

    Наследственият косопад може да се прояви под много форми и на всяка възраст. Това може силно да се отрази на самочувствието ви, особено на по-млада възраст или когато сте подложени на много стрес в период от живота си.

    прочетете статията

    go to top