ОК

ОК Отказ

Благодарим

Затворете

Какво представлява хиалуроновата киселина в грижата за кожата?

Хиалуроновата киселина е съставката против стареене, за която ще Ви каже всеки експерт по грижа за кожата - но как действа, за да защити кожата ни? Тук ще разгледаме всички предимства, които тази хидратираща съставка може да предложи за повехналия тен.

Какво представлява хиалуроновата киселина в грижата за кожата?
What-is-hyaluronic-acid-in-skin-care.jpg

Какво представлява хиалуроновата киселина

Известна и като ХК, тази молекула на захар (описвана от учените като „goo“ до края на 70-те години - да, съвсем сериозно!) е любовта на дерматолозите заради силно хидратиращите си свойства - всъщност само една капка хиалуронова киселина задържа до 1000 пъти теглото си във водата. Тези впечатляващи хидратиращи способности направиха хиалуроновата киселина една от водещите съставки във всички видове продукти за грижа за кожата, от серуми през бустери до всякаква грижа против стареене. Как действа хиалуроновата киселина? Всичко се дължи на размера на молекулите. Не всички хиалуронови киселини са идентични, затова е важно да знаете малко повече за ефекта на различните видове върху Вашата кожа. ХК с голяма молекулна маса е по-голяма от ХК с малка молекулна маса, което я прави идеална за изглаждане и уплътняване на повърхността на кожата. По-малките молекули проникват по-дълбоко в епидермиса, което ги прави по-подходящи за специализирани или целеви продукти на грижа за кожата.

Безопасна ли е хиалуроновата киселина?

Тъй като хиалуроновата киселина е естествено срещаща се в кожата молекула, тя е напълно безопасна да се приема перорално като добавка или да се прилага локално чрез грижа за кожата. Естествена и ефективна, хиалуроновата киселина също така е лека за кожата, което я прави подходяща за всеки тип кожа и на всяка възраст.

Какво съдържа хиалуроновата киселина?
1000 пъти своето тегло във вода

Какво съдържа хиалуроновата киселина?

Когато става въпрос за борба с видимите признаци на стареене, хиалуроновата киселина може да се окаже на водещо място в списъка на основните съставки, които да се вземат предвид. Хиалуроновата киселина може да се открие в дермалните пълнители, които понякога пластичните хирурзи и дерматолози използват за изглаждане на кожата. За ежедневна употреба, хиалуроновата киселина е сред най-често срещаните съставки, тъй като се съдържа в овлажнители, серуми, бустери и маски за лице. Перфектен за ежедневна употреба, Minéral 89 използва ползите на хиалуроновата киселина с висока молекулна маса, която действа заедно с Термалната минерализираща вода на Vichy, за да поддържа кожата свежа и хидратирана всеки ден

Как хиалуроновата киселина действа благоприятно на кожата?


Всичко е въпрос на хидратация.

Първо, важно е да знаете защо хидратацията е толкова важна за здравата, свежа кожа. Като най-голям орган в човешкото тяло работата на кожата ни е да действа като бариера, предпазвайки ни от вредни агресивни фактори. Тези външни елементи, колективно известни като експозоми, включват всичко - от увреждане на слънчевите лъчи и липса на сън до пушене и замърсяване. Колкото по-силни са клетките на епидермиса - външния слой на кожата, толкова по-добре хидратирана е кожата. Това позволява на кожата да изпълнява защитната си роля по най-добрия начин, като се бори с всичко - от бактерии и инфекции до увреждане от свободните радикали.

Как хиалуроновата киселина хидратира кожата



Когато се съчетава с Термалната минерализираща вода на Vichy, хиалуроновата киселина спомага за подсилване на физическите бариери на кожата, подобрявайки задържането на вода и структурата на кожата. Научете защо трябва да добавите Minéral 89 към Вашата ежедневна грижа за кожата тук.


[1] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3583886/

go to top