ОК

ОК Отказ

Благодарим

Затворете

Как да хидратирате по най-добрия начин чувствителна дехидратирана кожа?

Дехидратираната кожа няма вода, което води до сивкав тен с видими фини линии. Кожата често е по-чувствителна и може да се усеща опъната. Най-добрият начин за справяне с дехидратирана кожа е като я рехидратирате. Вижте как.

Как да хидратирате по най-добрия начин чувствителна дехидратирана кожа?

Когато кожата се усеща опъната, това често се дължи на липсата на хидратация в епидермиса - горния слой на кожата. Дехидратираната кожа не съдържа вода и е временно състояние, а не тип кожа. Сухата и дехидратирана кожа често погрешно са групирани заедно, като широко разпространено погрешно схващане е, че тъй като кожата е суха, тя трябва да бъде дехидратирана и третирана по съответния начин. Но ако неправилно третирате вида или състоянието на Вашата кожа, може и да удължите това състояние (в случай на дехидратирана кожа) или да го обострите (в случай на суха кожа).

Човек може да има комбинация от чувствителна и дехидратирана кожа

Каква е причината за дехидратирана кожа?


Външни фактори като атмосферни влияния, замърсяване и UV вреди могат да допринесат за увреждане на бариерата на епидермиса, което води до дехидратирана кожа. Други фактори, като генетиката или процесът на стареене - което причинява влошаване на функцията на кожната бариера или естествената хиалуронова киселина, се компенсират от козметични продукти и лекарства. Тези влияния могат да допринасят за загуба на повърхностна влага, която дехидратира кожата и я оставя податлива на увреждане (1). Поради липсата на еластичност, причинена от дехидратацията, може да се появи усещане за опънатост на кожата и поява на люспеста, повяхнала и груба кожа. Всъщност, веднъж дехидратирана, бариерата между човешкото тяло и външния свят се нарушава. От своя страна това може да доведе до по-чувствителна и реактивна кожа.

Симптоми на дехидратирана кожа

Дехидратираната кожа може да се проявява по много начини, включително:

·         Усещане за опъване или дискомфорт на кожата
·         Парене
·         Видими фини линии

Основни характеристики на дехидратирана и чувствителна кожа


Човек може да има комбинация от чувствителна и дехидратирана кожа. Това може да доведе до силно чувствителна кожа, която се нуждае от подходяща хидратация, за да се коригират ефектите от дехидратацията на кожата. Другите често срещани причини за чувствителност на кожата включват алергии и стрес.

Въпреки това, тъй като чувствителната кожа е симптом на различни фактори и получената в резултат на това реакция, а не се класифицира като тип кожа, тя може да се яви и в комбинация с дехидратирана кожа.

Как може да третирате дехидратирана кожа?


Дневният крем или овлажнител, който съдържа съставки, произлезли от водата, може да бъде идеалното решение за възстановяване на съдържанието на влага на кожата ви. Това позволява на кожата да поддържа адекватно ежедневно ниво на хидратация, като същевременно предпазва от външни фактори. Ако страдате от мазна, дехидратирана кожа, овлажняващият серум може да бъде идеален за стимулиране на хидратацията, без да стимулира производството на себум.

Какъв е най-добрият начин за справяне с дехидратирана и чувствителна кожа?


Aqualia Thermal и Minéral 89 са предназначени за дълбока рехидратация на кожата. Точното съотношение на минерализираната вода, растителната захар и хиалуроновата киселина от естествен произход осигурява на кожата 48-часово рехидратиране, оставяйки кожата свежа и сияйна. Специфична активна комбинация на рехидратиращо решение е разработена от нашите лаборатории, което осигурява на кожните клетки оптимална здравословна среда. Включена в продуктите от гамата Aqualia Thermal, тази комбинация помага да се допълни влагата, компрометирана от факторите на околната среда. Тези продукти могат да подобрят бариерната функция на кожата, като предотвратят появата на дехидратация (или връщането й).

ИЗТОЧНИЦИ:

1. Derrick, C. W. et al, "Moisturizing Different Racial Skin Types" in The Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology 7.6 (2014) pp. 25-32 [Accessible at:https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4086530/]  

go to top