ОК

ОК Отказ

Благодарим

Затворете

Миете ли правилно изтъняващата си коса?

Вдигнете ръка, ако сте сред тези, които се мъчат да придадат на изтънялата си коса по-плътен вид. Прочетете нашите най-добри съвети за измиване на изтъняващата коса за максимална плътност и обем.

Миете ли правилно изтъняващата си коса?

Откровено можем да кажем, че когато се опитваме да увеличим обема на изтънялата коса, повечето от нас прекарват часове пред огледалото в банята. Важен е изборът на подходящите съставки за увеличаване на масата на косата (Densi-Solutions: перфектната редовна грижа за по-плътна коса), но рутинните процедури за измиване на косата също играят роля за придаване на плътност и обем на косата. По-долу ще разгледаме някои от основните правила „какво да не правите“ при миене на тънки коси.

Чести грешки при измиване на тънка коса

Миете ли правилно изтъняващата си коса?

Прекомерно миене

Когато става дума за измиване на тънка коса, стремете се към качество, а не количество! Измиването на косата с продукти със специална формула за тънка коса (и правилното изплакване) е по-важно, отколкото да я миете всеки ден. Обърнете специално внимание на скалпа и преодолейте изкушението да използвате твърде много шампоан: едно изплакване е напълно достатъчно за изтънялата коса. За оптимален естествен обем, измивайте на всеки 2-3 дни и оставете косата да изсъхне естествено.

Неправилно изплакване

Също както при прекомерното миене, недоброто изплакване на косата след шампоана/балсама може да има нежелани последици за тънката коса. Не само, че остатъците се натрупват в основата на корените, косата може да компенсира прекомерното измиване, като увеличава производството на себум – а това не е идеалното решение, ако вече имате мазна коса. Ако използвате стандартен балсам (за разлика от маска за коса или специална терапия), оставете го да действа за около минута и преди изплакването направете следния трик. Не забравяйте да разрешете косата, докато е все още влажна, за да отстраните излишната вода.

Прекаляване с продукт

Може да се изкушавате да компенсирате липсата на обем чрез наслагване на стилизиращи продукти, като например мус, лак за коса или стилизиращи кремове, докато се опитвате да оформите или издухате косата със сешоар. Въпреки това, претоварването с този вид продукти може да доведе до омазняване на косата – а това не допринася за увеличаване на обема в корените. Избирайте продукти, които имат лека или течна текстура, вместо тежки маски или стилизиращи кремове, които могат да натежат на косата.

Нашите продукти

Densi-Solutions Шампоан за сгъстяване и обем

Densi-Solutions Шампоан за сгъстяване и обем

Възобновява скалпа, подсилва косата.

Densi-Solutions Възстановяващ балсам за сгъстяване на косата

Densi-Solutions Възстановяващ балсам за сгъстяване на косата

Хидратира скалпа и заздравява изтощената коса.

Densi-Solutions Концентрат с уплътняващ ефект за тънка и слаба коса

Densi-Solutions Концентрат с уплътняващ ефект за тънка и слаба коса

Концентрат за по-силна и плътна коса.

go to top