ОК

ОК Отказ

Благодарим

Затворете

Стресът и влиянието му върху косопада

Стресът може да изглежда неизбежен в модерните времена, в които живеем - от тревогите в работата до битовите фактори и загрижеността как това се отразява на здравето ни. Но как се отразява това на косата ви?

Стресът и влиянието му върху косопада

Какво причинява косопада?


Има няколко причини за появата на косопад, но една от тях, на която всички сме изложени, е стрестът. Американският институт по стрес открива, че проблемите със съня, безпокойството и повишеният апетит са често срещани симптоми на прекалено много стрес; тези фактори се отразяват на цялото тяло - включително на косата и кожата.
Добрият сън е задължителен, за да може кожата да се регенерира естествено, докато спим. Липсата на сън заедно с повишените нива на кортизол, отслабват защитната бариера на кожата. Според
Trichological Society, косопадът може да се прояви и в следствие на дефицит на витамини, така че правилното хранене е задължително, за да имате красива и здрава коса.

Как да се справим със стреса, за да имаме здрава коса


Експертите са единодушни, че ако се научите как да се справяте със стреса, косопадът ще намали. Така че заедно с правилното хранене, намерете техника за релаксиране, която да приляга на начина ви на живот: класовете по йога са един добър начин на комбинирате физическа активност с медитация. Много списания препоръчват да разнообразявате тренировките си с различни упражнения, както и да включвате тежести за допълнителен ефект. Отборните занимания и игри също са страхотен начин да се отървете от стреса в компанията на приятели. 

Упражненията за дишане също могат да ви помогнат да релаксирате и да се справите с напрежението всеки ден. Като подобрите уменията си да се справяте със стреса, не само побеждавате косопада, но и цялостно подобрявате здравето си!

go to top