ОК

ОК Отказ

Благодарим

Затворете

Техники за най-добра основа за прикриване на кожа, склонна към несъвършенства

Ако се стремите да прикриете симптомите на акне, като несъвършенства, зачервяване и белези, не търсете повече! Прочетете нашите експертни съвети за постигане на равномерен тен.

Техники за най-добра основа за прикриване на кожа, склонна към несъвършенства

Изследванията показват, че удивителният дял от 85% от нас има проблеми с акне на възраст между 12 и 24 години. Нещо повече, до една четвърт от страдащите от акне остават с някаква форма на белези.[1] Въпреки че проучванията все още не са открили доказателства, че гримът причинява акне[2], важно е да обърнете внимание на формулата на вашия фон дьо тен, за да избегнете провокиране на зачервяване и дразнене на кожата.
[1] https://www.aad.org/media/stats-numbers, https://www.nuskin.com/en_US/corporate/company/science/personal_care_science/acne.html
[2] Hayashi N, Imori M, Yanagisawa M, Seto Y, Nagata O, Kawashima M., Make-up improves the quality of life of acne patients without aggravating acne eruptions during treatments’, in Eur J Dermatol. 2005 Jul-Aug; 15(4), pp. 284-7. [https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16048760]





85% от насще се борят с несъвършенства по кожата
на възраст 12 до 14 години

Подготвяне на акнеична кожа

Първо, важно е да се уверите, че кожата е напълно почистена , преди да нанесете фон дьо тен. Започнете с измиване на лицето със специално почистващо средство за акнеична кожа, за предпочитане обогатено със сухи съставки („астрингенти“), като салицилова киселина. Матиращата основа ще ви помогне да намалите появата на пори и да подготвите кожата си за нанасянето на фон дьо тен. Потупайте  внимателно върху кожата с чисти ръце, като обръщате специално внимание на вашата T-зона.

Четки, гъбички, пръсти: техники за нанасяне на фон дьо тен

При нанасянето на фон дьо тен върху кожа с несъвършенства, опитайте се да установите какъв е вашият основен кожен проблем. Изборът на прахообразна формула с богата, кремообразна текстура ще помогне да се прикрият всякакви неравности и покритието ще се задържи цял ден. Ако искате равномерен завършек - например, за да прикриете петна от белези или зачервяване - помислете за използването на четка за равномерно нанасяне по лицето, като внимавате завършекът да е равен около слепоочията и челюстта.

Акнеичната кожа обикновено е свързана с прекомерно производство на себум, което може да причини видимо лъщяща или мазна кожа. Нанасянето на фон дьо тена с гъбичка ще помогне на продукта да проникне в кожата за равномерен завършек. Ако предпочитате да използвате пръсти, за да получите добро покритие на тези труднодостъпни места, уверете се, че ръцете ви са чисти, за да избегнете разпространението на бактерии или дразнене на съществуващи несъвършенства.

[1] https://www.aad.org/media/stats-numbers, https://www.nuskin.com/en_US/corporate/company/science/personal_care_science/acne.html [1] Hayashi N, Imori M, Yanagisawa M, Seto Y, Nagata O, Kawashima M., Make-up improves the quality of life of acne patients without aggravating acne eruptions during treatments’, in Eur J Dermatol. 2005 Jul-Aug; 15(4), pp. 284-7. [https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16048760]

Нашите продукти

[3D КОРЕКЦИЯ] Коригиращ фон дьо тен, 16ч.

[3D КОРЕКЦИЯ] Коригиращ фон дьо тен, 16ч.

go to top