ОК

ОК Отказ

Благодарим

Затворете

Топ 5 суперхрани за красива кожа

Когато става въпрос за грижата за кожата, храната, която приемаме, е от съществено значение. Прочетете нашите топ 5 предложения за суперхрани, който трябва да присъстват в режима ви, за да имате здрав и сияен вид.

Топ 5 суперхрани за красива кожа

Портокали


Благодарение на високите нива на бетакаротина - пигментът, отговорен за ярко оранжевия им цвят - портокалите имат неповторимо противостареещо действие. Освен това съдържат провитамин А, който се бори срещу вредите от слънцето и намалява чувствителността на кожата към UV лъчите. И не на последно място, съдържанието на витамин C спомага за продукцията на колаген, което съответно прави кожата по-изгладена и еластична.
[1]

Боровинки


Често споменавани като едни от най-ефективните суперхрани, боровинките дължат цвета си на пигмента антоцианин, който е форма на антиоксидант. Също като други червени или лилави плодчета (червени боровинки или годжи бери), те се борят с признаците на стареене като намаляват вредата от свободни радикали, причинени от външни фактори и агресори.

Акай бери

Богати на витамин Е (полезен за кожата, косата и ноктите), плодчетата акай също имат добри противовъзпалителни качества. Ако страдате от акне, използването на натурална маска с акай ще намали зачервяванията, заради високите антиоксидантни нива, които стимулират циркулацията.[1] С други думи, екфолиант на природата!

Авокадо


Дебатът дали авокадото е плод или зеленчук продължава, но едно е сигурно - ползите, които носи на кожата. Заради високото си съдържание на мастни киселини със силно хидратиращо действие, авокадото помагат на кожата в дълбочина, също благодарение на концетрацията на витамин А, който спомага за възстановяването на клетките. Чудесни новини за уморената кожа, страдаща от влияение на стрес, замърсявания и излагане на слънце![1] Кой казва, че всички мазнини са лоши?

Червени боровинки


Подобно на обикновените боровинки, червените съдържат флаваноиди - полифеноли, известни със своето неповторимо действие срещу оксидативния стрес. Приемането на сурови червени боровинки или под формата на сок ще доведе до по-сияйна кожа.[1] Освен това киселинното им съдържание регулира отделянето на себум при мазна и лъщяща кожа и успокоява зачервяванията.[2]

go to top