ОК

ОК Отказ

Благодарим

Затворете

10 чудесни начина да забавите темпото и да отделите време за себе си

Животът е забързан, така че е от решаващо значение да забавите темпото от време на време и да дадете предимство на своето благополучие. Излизането навън намалява физическите и емоционалните ефекти на стреса.

10 чудесни начина да забавите темпото и да отделите време за себе си

Забавянето на темпото означава да цените себе си, като преоткривате онова, което обичате в живота.

Ето 10 начина да намерите спокойствие в настоящето и да подобрите бъдещето:

  • Медитирайте: дори 20 минути сутрин може да спомогне за подобряване на Вашата концентрация. Колкото повече медитирате, толкова по-малко тревожност ще трупате. Вижте Meditation Timer Pro, безплатно онлайн приложение за начинаещи.
  • Правете разходки: сред зеленина и кислород, почувствайте тревата под босите си крака! Опитайте се да излизате сред природата всеки уикенд. Освен че е полезно за здравето на Вашата за сърдечно-съдова система, ходенето пеша подхранва и подобрява настроението, баланса и координацията.
  • Гответе бавно: изберете рецепти със свежи, хранителни риби и зеленчуци. Избягвайте високите температури на готвене, за да запазите оптимална полезност на продуктите. Включете артишок или тъмни плодове заради техните превъзходни антиоксидантни свойства и завършете със зелен чай.
  • Резервирайте си масаж: за облекчаване на стреса и дълбока релаксация, китайската техника Tui Na стимулира акупресурните точки. Това е страхотна новина за оплаквания, свързани с мускулно-скелетната система и идеалното решение, ако прекарвате много време на бюро.
  • Дихателни упражнения: само пет минути контролирано дишане на ден освобождава стреса. Подобно на йогите, започнете деня си с пранаяма (контрол на дишането): Saagara или Baba Ramdev имат безплатни приложения за това. Безплатни са клинично разработените приложения Breathing Zone - техники за всяко време и навсякъде.
  • Вземете си един ден отпуска: наваксайте със задачи, за които все не Ви стига времето. Отделете време за релаксация, за приятелите и семейството.
  • Красива маска за лице: обогатена с антиоксиданти и минерали, докато се потапяте дълбоко във ваната. Ароматните свещи и спокойната музика Ви отпускат допълнително, като максимизират ползите от Вашата грижа за кожата.
  • Изключете се от мрежата: мобилния си телефон и лаптопа. Социалните медии са страхотни, но не ги оставяйте да управляват живота Ви. След 21:00 ч. защо да не изключите телефона си напълно и не отделите време за себе си и за близките Ви.
  • Водете си дневник: размисли върху ежедневието, за да балансирате перспективата, да решавате проблемите внимателно и да съхраните спомена за добри времена. И защо да не го направите като автора Флоранс Серван-Шрайбер: обърнете внимание на своите 3 радости за деня.
  • Развивайте сръчности: шиене, печене, бижута, рисуване. Творческото изразяване увеличава позитивните мисли. Приемете рефлекса на известния Youtuber Casey Nesitat, ако почувствате креативен порив: излезте навън и направете снимки.

Публикувано

go to top