ОК

ОК Отказ

Благодарим

Затворете

3 грешки, които допускате в грижата за тънката си коса

Отнасяте ли се с вашата тънка коса с любовта, която заслужава? Независимо дали косата ви е тънка и с разцъфтяли краища, увредена от твърде много продукти или дори поради лош начин на хранене, Dercos Densi-Solutions може да ви помогне.

3 грешки, които допускате в грижата за тънката си коса

Грешка #1: Прекалено агресивно разресване на косата

Ако косата ви е тънка или й липсва обем, може да се изкушите и да подсилите корените със стимулиращ гребен или стилизираща четка за коса. Точно както прекалено грубото разтриване на косата с кърпа или хавлия след баня, агресивното разресване с четка или гребен може значително да отслаби тънката коса. Вместо обичайното издухване със сешоар, опитайте внимателно да срешете косата, докато е все още мокра, след като нанесете укрепващ балсам, например Възстановяващия балсам за сгъстяване на косата на Dercos Densi-Solutions, който попива в косата и придава гладкост, гъвкавост и здравина. Изплакнете и оставете косата да изсъхне естествено, като нанесете малко спрей за плътност по дължината на косата, докато е все още влажна. За повече вдъхновение вижте нашите топ три прически за тънки или изтъняващи коси (3 съвета за стилизиране на изтъняващата коса).

Грешка #2: Прекаляване с агресивните съставки

Прекомерната употреба на бои и продукти за косата в домашни условия, както и липсата на защита на косата при използване на топлинни приспособления за стилизиране, е лоша новина за всички видове коса - но към тънката или изтъняваща коса трябва да бъдете особено внимателни. Някои химически вещества и синтетични съставки, като формалдехид и амоняк, могат сериозно да отслабят космените влакна, причинявайки чупене и цъфтеж на краищата (да не пропускаме и риска от потенциална алергична реакция). Ако боядисвате тънката коса, от съществено значение е да изберете система за грижа за косата, която е щадяща за деликатните влакна на по-тънката коса, като същевременно минимизира избледняването на цвета. Ако мястото, където живеете, е известно с твърда вода или вода с лошо качество, помислете за инсталиране на филтър на душа или ваната, за да сведете до минимум рисковете от увреждане или отслабване на космените влакна.

Грешка #3: Небалансиран начин на хранене

Не бихте очаквали да имате страхотна кожа, без да се храните балансирано, нали? Е, същото важи и за косата ви! Протеинът е от съществено значение за оптималния растеж на косата, затова напълнете чинията си с пиле, червено месо, ядки и черупчести мекотели. Плодовете и зеленчуците също са важни: витамин С улеснява усвояването на желязо - ключов минерал, когато става дума за регулиране на кръвообращението, а биотинът – витамин от В-групата, който се намира в ядките, овеса и кафявия ориз – също е свързан с плътността на косъма. И накрая, иновативната формула на Dercos Densi-Solutions включва антиоксиданта ресвератрол, като проучванията доказват неговия силен ефект срещу оксидативния стрес.

Публикувано

Нашите продукти

Densi-Solutions Шампоан за сгъстяване и обем

Densi-Solutions Шампоан за сгъстяване и обем

Възобновява скалпа, подсилва косата.

go to top