ОК

ОК Отказ

Благодарим

Затворете

3 начина за справяне с изтъняващата коса

Ако сте забелязали, че косата ви прогресивно изтънява през последните няколко години, не сте единствени.

3 начина за справяне с изтъняващата коса

Подобряване на вашия начин на хранене, избор на специални продукти за грижа за косата и особено внимание при стилизиране са само някои от начините за борба с изтъняването на косата.

Начин на хранене

За да подобрите качеството на косата, може би си струва да обмислите няколко промени в начина си на хранене. Тъмнозелените листни зеленчуци, като спанак и броколи, са отлични източници на фолиева киселина и витамин А - от съществено значение за здравата коса. Междувременно се уверете, че получавате достатъчно витамин D, който може да си набавите от храни като яйца и гъби, тъй като този витамин спомага за регулиране на производството на кератин. Бонус: здравата коса, кожа и нокти вървят ръка за ръка, т.е. така ще подобрите и вашия тен!

Грижа за косата

За да подобрите дългосрочната сила и маса на косата, важно е да изберете правилните продукти за грижа за косата. За да избегнете утежняване на косъма, внимавайте да не използвате твърде голямо количество балсам и стилизиращи продукти - и внимателно изплаквайте шампоана, за да избегнете омазняване в корените. Изборът на подходящи съставки също е от решаващо значение, когато се стремим да придадем на косата по-плътен обем. Шампоанът за обем Dercos 'Densi-Solutions е обогатен с филоксан (Филоксан, решението на Dercos Densi-Solutions за по-плътна коса), която възпроизвежда структурата му вътре в косъма, придавайки плътност на косъма отвътре навън.

Стилизиране на косата

Ако се борите с тънка коса, трябва да знаете, че вашата прическа може да влияе значително върху качеството и количеството на космите. Твърде грубото или агресивно разресване на косата с гребен или четка може да увреди космените влакна, а прекалената употреба на стилизиращи продукти, свързани с изсушаване, например със сешоар или маша за къдрене, е вероятно да причини цъфтеж на краищата– лошо решение, ако искате косата ви да изглежда плътна и обемна!   Вместо това оставяйте косата да изсъхне естествено, като редовно променяте пътя на косата и прическата. Това предотвратява непрекъснато дърпане на косата в една и съща посока и минимизира чупенето на косъма - важно най-вече за хората с тънка коса! Ако въобще не можете да се справите без сешоар, извадете дюзата, за да оставите топлината да се разпространи по-равномерно. За допълнителен обем, наведете глава надолу и издухвайте в посока от корените надолу, като разресвате с пръсти за допълнителен обем. Същото важи и за вашата преса за коса: опитайте се да ограничите употребата й до веднъж седмично и избягвайте температури над 190°C.

Публикувано

Нашите продукти

Densi-Solutions Шампоан за сгъстяване и обем

Densi-Solutions Шампоан за сгъстяване и обем

Възобновява скалпа, подсилва косата.

Densi-Solutions Възстановяващ балсам за сгъстяване на косата

Densi-Solutions Възстановяващ балсам за сгъстяване на косата

Хидратира скалпа и заздравява изтощената коса.

Densi-Solutions Концентрат с уплътняващ ефект за тънка и слаба коса

Densi-Solutions Концентрат с уплътняващ ефект за тънка и слаба коса

Концентрат за по-силна и плътна коса.

go to top