ОК

ОК Отказ

Благодарим

Затворете

3 съвета за стилизиране на тънка коса

Не сте сигурни как да извлечете максимума от своята грива? Предлагаме ви нашите експертни съвети за стилизиране на изтъняла коса за максимален обем.

3 съвета за стилизиране на тънка коса

Съвети за стилизиране на тънка коса

Специалистът по научни комуникации на Vichy Лори Жаке (Laurie Jacquet) идентифицира три ключови области, когато става дума за грижа за изтъняла коса. Първо, важно е да бъдете нежни с косата си. Избягвайте прекалено грубото сресване или разресване непосредствено след измиване: вместо това използвайте гребен, за да отделите космите след нанасянето на балсам и премахнете излишната вода, за да улесните процеса на сушене.   Вредите от силно нагряване могат да влошат вида на изтънялата коса, така че помислете дали да не оставяте косата си да изсъхне естествено, вместо да използвате сешоар. Ако обикновено миете косата си вечер, лекото сплитане или завиване на косата ще ви помогне да се справите с накъдрянето, улеснявайки стилизирането сутрин, и ще ви помогне да придобиете обем. Ако наистина не можете да се справите без сешоар, опитайте с отстранена дюза, за да се разнесе топлината по-добре.

Имитиране на по-плътна коса

При тънка коса, склонна към чупене, трябва да се избягва използването на сешоар на най-силната степен. За допълнителен обем изсушаването на косата с главата надолу на по-студена степен ще помогне да се подобри външният й вид. Лори препоръчва също така да масажирате косата си в корените, за да облекчите космените влакна. Така не само ще стимулирате кръвообращението на скалпа, подобрявайки цялостното здраве на фоликулите, но също така ще помогнете да се енергизира корена нагоре за повече обем.

Променете прическата си

И накрая, важно е да обърнете внимание на прическата си. За мигновена доза обем, опитайте да промените начина, по който разделяте косата си, тъй като естественият път на косата ви може да допринася за по-тънкия й вид. Избягвайте да изправяте косата си с преса, което често подчертава рядкото разпределение на косата. За да подсилите естествената текстура на косата, оставете я да изсъхне естествено, преди да нанесете лек балсам или мус, за да придадете форма.   И докато горните съвети ще ви помогнат да подобрите външния вид на изтънялата коса, ако често имате проблем с лишена от обем и здравина коса, Vichy Dercos Densi Solutions клинично доказано подобрява масата на косата.[1] Само за шест седмици, масата на косата се подобрява значително, а 96% от изследваните лица отбелязват по-плътна коса.[2]
[1] Клинично проучване, 79 жени за период от шест седмици.
[2] Потребителски тест, 138 жени за период от 6-седмична употреба на пълната гама продукти Densi-Solutions routine.


Нашите продукти

Densi-Solutions Шампоан за сгъстяване и обем

Densi-Solutions Шампоан за сгъстяване и обем

Възобновява скалпа, подсилва косата.

Densi-Solutions Концентрат с уплътняващ ефект за тънка и слаба коса

Densi-Solutions Концентрат с уплътняващ ефект за тънка и слаба коса

Концентрат за по-силна и плътна коса.

Densi-Solutions Възстановяващ балсам за сгъстяване на косата

Densi-Solutions Възстановяващ балсам за сгъстяване на косата

Хидратира скалпа и заздравява изтощената коса.

go to top