ОК

ОК Отказ

Благодарим

Затворете

3 хитри съвета за забавяне на стареенето на кожата

Помислете за няколко спокойни и умни действия, за да увеличите естествената защита на кожата си срещу многобройните фактори, влияещи върху кожата.

3 хитри съвета за забавяне на стареенето на кожата

Стареенето, разбира се, е неизбежно и реалността трябва да се приеме. UV лъчите, липсата на сън, тютюнът и замърсяването и пр. включват т.нар. „външни агресори“ и са основните виновници за лишаването на кожата от нейните естествени съпротивителни сили: само UV лъчите са отговорни за 80% от стареенето на кожата. Проучванията на Агенцията за опазване на околната среда показват, че нивата на вътрешни замърсители, като тези, дължащи се на климатични системи и херметизираните кабини на въздухоплавателни средства, всъщност могат да бъдат 2 до 5 пъти по-високи от външни замърсители.

Елегантно стареене чрез хидратация

Защо хидратацията е толкова важна за стратегията на бавно стареене?

Подходящата хидратация поддържа кожата сияйна, гъвкава и гладка. Това е от съществено значение за избягване на появата на фини линии и бръчки и не забравяйте: фокусирайте се върху бариерната функция на Вашата кожа, ключов фактор за овладяването на тези първи невидими знаци!

Кой е най-умният начин да постигнете дори още повече от хидратация?

Вашият режим на почистване е от ключово значение за осигуряване на достатъчна хидратация. През деня, дневната грижа, обогатена с антиоксидант, ще заздрави кожата отвътре. През нощта богат на витамини крем ще увеличи максимално естествения процес на регенерация на кожата Ви, докато спите.

Умения за справяне чрез спокойствие

По какъв начин стресът може да повлияе на Вашата стратегия за бавно стареене?

Стресът може да измени бариерните функции на кожата. Останете позитивни с холистичен подход: достатъчно сън, подходяща физическа активност и фокусирани стратегии за успокояване.

Кой е най-умният начин да останете дзен?

Изпробвайте безплатно онлайн приложение, като Breathing Zone, разработено от клинични специалисти в областта на управлението на стреса. Ако имате спокоен поглед към живота, и кожата Ви ще изглежда по-отпочинала.

Защита на кожата

Защо защитата е толкова важна за стратегията на бавно стареене? Защитете кожата си с помощта на антиоксиданти, активни вещества, които помагат за осигуряване на бъдещето на Вашата кожа, като я укрепват и помагат в борбата с агресивни към кожата външни фактори. Антиоксидантните съставки като корени от Baicalin са Вашите основни съюзници в борбата срещу свободните радикали, състаряващи кожата Ви, причинени от замърсяването, UV лъчите. Кой е най-умният начин да се предпазите без притеснение? Ползвайте предимно дневни и нощни кремове с антиоксидантно действие за поддържане на защитата или целостта на кожата. Когато сте навън, нанасяйте слънцезащитен крем SPF всеки ден. Избирайте антиоксидантни храни като боровинки, кейл, орехи и зелен чай: всички те са богати на антиоксиданти и съдържат редица хранителни вещества.

go to top