ОК

ОК Отказ

Благодарим

Затворете

4 признака на чувствителния скалп

Всичко, което трябва да знаете за признаците на раздразнения скалп. Усещане за парене, опъване и сърбеж: фокусирайте се върху 4-те симптома на чувствителния скалп.

4 признака на чувствителния скалп

Много хора страдат от раздразнения, усещане за парене, опъване и сърбеж на скалпа си, но малко от тях осъзнават, че това са признаци на чувствителна кожа. С повече от 230 рецептора на см², не е учудващо, че скалпът има повишена чувствителност. Ето четири от най-често срещаните симптоми на чувствителния скалп.

Гъделичкащо и неприятно усещане

Един от главните признаци на чувствителния скалп е гъделичкащото и неприятно усещане на главата. Причините са много, но най-честата е замърсяване или реакция от продукт за коса. Това включва не само шампоани, балсами и стилизиращи продукти, но и боя за коса, която винаги трябва да тествате на кожата предварително (обикновено на задната част на врата).

Парене

Естественият процес на отделянето на мъртви клетки може лесно да бъде нарушен от агресивно сресване, остри гребени и аксесоари за коса, които драскат повърхността на скалпа - всичко това води до усещане за парене и раздразнение. 

Опъване

Също както лицето, скалпът също може да страда от усещане за опъване. Често това е признак за изсушаване: кожата ви има липса на хидратация. Но противно на кожата на лицето, не е възможно да нанесете хидратиращ крем на скалпа си, за да възвърнете еластичността му. Решението са продукти, специално формулирани за чувствителен скалп. 

Сърбеж

Засрамващо, разсейващо и дразнещо, сърбежът на скалпа е един от най-често срещаните признаци на чувствителност. Също като гъделичкането, сърбежът може да бъде причинен от продукт за коса или боя. Може да се появи и от прекалена употреба на продукти за коса, стилизиращи маши, преси, сешоари, както и остри гребени и четки.

Ако разпознавате един или повече от тези четири симптома, опитайте да използвате продукти за коса, специално формулирани за чувствителен скалп.

4 признака на чувствителния скалп

Нашите продукти

 • Ултра успокояващ шампоан за суха коса
 • Ултра успокояващ шампоан за нормална до мазна коса
 • Най-четени

  3 начина за справяне с изтъняващата коса

  Коса

  3 начина за справяне с изтъняващата коса

  Ако сте забелязали, че косата ви прогресивно изтънява през последните няколко години, не сте единствени. С възрастта увреждането на косъма, свързано със стилизирането и хормоналните промени, често водят до изтъняване или отслабване на косата, но има няколко ключови промени, които можете да направите, за да намалите видимото въздействие.

  прочетете статията

  Ключови съставки за подобряване на тънката коса след менопаузата

  Съставки

  Ключови съставки за подобряване на тънката коса след менопаузата

  Забелязали сте, че косата ви изтънява, след като сте навършили 50 години? Разкриваме най-важните съставки, които да търсите, ако искате да подобрите качеството на тънката коса след менопаузата.

  прочетете статията

  4 съвета за справяне с косопада при мъжете

  Коса

  4 съвета за справяне с косопада при мъжете

  Наследственият косопад може да се прояви под много форми и на всяка възраст. Това може силно да се отрази на самочувствието ви, особено на по-млада възраст или когато сте подложени на много стрес в период от живота си.

  прочетете статията

  go to top