ОК

ОК Отказ

Благодарим

Затворете

4 съвета за справяне с косопада при мъжете

Наследственият косопад може да се прояви под много форми и на всяка възраст. Това може силно да се отрази на самочувствието ви, особено на по-млада възраст или когато сте подложени на много стрес в период от живота си.

4 съвета за справяне с косопада при мъжете

Оредяването на косата е свързано с хормонални промени и започва с изтъняване на линията на косата при челото и темето като може да се появи не само при мъже, но и при жени*. Други причини могат да бъдат сезонни, свързани със стрес или медицински състояния, затова трябва да установите причината за косопада си, преди да предприемете мерки с медикаменти или терапии. Като за начало се консултирайте с фармацевт.

При всеки вид косопад тези 4 съвета могат да помогнат за справяне с проблема:

1. "Хранете" фоликулите си


Правилната хранителна диета и добре функциониращата еднокринна система са главна част от здравословното функциониране на космения ви фоликул. Експертът в областта на косата Dr. Bergfeld** споделя, че протеините стимулират растежа на клетките на косъма, точно както при мускулите след тренировка. Яйцата са страхотен източник на чисти протеини и важни B витамини. Желязото и цинкът са също толкова важни за здрав скалп, затова обмислете приема им във вид на хранителни добавки.

2. Уважавайте скалпа си


Миенето с шампоан твърде често и боядисването могат да навредят на фоликула и да отслабят косата. Никога не сресвайте косата си, когаото е мокра и избягвайте дърпането й. Ако я сушите със сешоар, то използвайте по-студен въздух, за да намалите вредата и не излагайте скалпа си на силна слънчева светлина, тъй като това ще го изсуши.

3. Спете повече


Много клинични проучвания, включително едно на Belgravia Centre
, са единодушни в заключенията си - липсата на сън може да отключи или засили косопада. Сънят е ключов за регенерирането на цялото тяло и подсилването на имунната система, хормоналния баланс, жизненост и справяне със стреса.

4. По-малко стрес


Колкото по-стресово е ежедневието ви, толкова по-лошо ще се отразява това на скалпа и цялостното ви здравословно състояние. Много хора, които страдат от косопад, се питат дали любимите им ще продължат да ги обичат; други стават антисоциални и избягват срещи с нови хора. Не страдайте сами: говорете за проблемите си с близките си или се включете в онлайн група с хора, страдащи от същия проблем.


*The Institute of Trichologists.
**публикувано в Medical Daily

Нашите продукти

 • Dercos promo sticker
  Енергизиращ шампоан против косопад
 • Aminexil Clinical 5 за мъже

  DERCOS

  Aminexil Clinical 5 за мъже

  Терапия за коса
 • Най-четени

  3 начина за справяне с изтъняващата коса

  Коса

  3 начина за справяне с изтъняващата коса

  Ако сте забелязали, че косата ви прогресивно изтънява през последните няколко години, не сте единствени. С възрастта увреждането на косъма, свързано със стилизирането и хормоналните промени, често водят до изтъняване или отслабване на косата, но има няколко ключови промени, които можете да направите, за да намалите видимото въздействие.

  прочетете статията

  Ключови съставки за подобряване на тънката коса след менопаузата

  Съставки

  Ключови съставки за подобряване на тънката коса след менопаузата

  Забелязали сте, че косата ви изтънява, след като сте навършили 50 години? Разкриваме най-важните съставки, които да търсите, ако искате да подобрите качеството на тънката коса след менопаузата.

  прочетете статията

  go to top