ОК

ОК Отказ

Благодарим

Затворете

5 неща, които можем да научим за бавното стареене от традиционната медицина

Комбинирането на ключови елементи от традиционната медицина със западния подход за борба с стареенето може да доведе до изключително успешни резултати.

5 неща, които можем да научим за бавното стареене от традиционната медицина

Традиционната медицина може да ни научи много как да остаряваме красиво. Когато се използва като част от всеобхватния подход към стареенето, китайската, аюрведическата и централно-американската медицина може да предложат допълнителна, допълваща перспектива за западните терапии срещу стареенето. Стареенето е естествена част от живота, но тук Ви предлагаме пет съвета от традиционната народна медицина, които ще Ви помогнат да запазите вътрешното и външното си здраве. В крайна сметка, когато се чувствате добре, и изглеждате добре!

Здравето отвътре помага да изглеждате добре и отвън


Поддържането на здравословна храносмилателна и имунна система придобива особена важност с възрастта. Централноамериканската медицина цени високо растението папая поради способността му да спомага за доброто храносмилане, докато в Карибския регион грипните симптоми се лекуват с чай от листа на манго.

Отговорът може да се крие във Вашия кухненски шкаф


Понякога най-простите средства са най-ефективни. В Южна Америка натрошените плодове от бахар, затоплени и смесени с масло, могат да се използват като компрес за лечение на възпалени стави и мускули, докато в Китай лечебните свойства на супите са изтъквани от хиляди години.

Запазване на активността е силна основа


За китайската традиция на Тай Чи, освен поддържането на активно тяло, се твърди, че спомага за успокояване на духа, като предлага яснота на съзнанието и същевременно спомага ставите да останат гъвкави. Йога, разглеждана като ключов компонент на аюрведическата медицина, както и комплекс от упражнения, има подобен подход: превенцията е по-добра от лечението.

Намаляване на стреса за запазване на здравето


Медитацията продължава да заема централна част в източните методи за превенция и лечение на заболявания. В китайската традиция медитацията спомага за запазването на „Чи“ или вътрешната жизнена сила на всички същества.

Погледнете по-голямата картина


Китайската концепция за „чи“ е залегнала не само в медицината, но и в медитацията и бойните изкуства, което предполага, че тези три фактора - физическо здраве, духовност и физически упражнения - трябва да се разглеждат заедно като част от един по-широк подход към стареенето.

go to top