ОК

ОК Отказ

Благодарим

Затворете

5 професионални съвета за повече обем при тънка коса

Имате тънка коса и липса на обем? Без паника - ето няколко от нашите професионални съвети за по-обемна и гъста коса.

5 професионални съвета за повече обем при тънка коса

Без значение дали косата ви е натурално тънка или изтънява в резултат на стрес, блогърът и фризьор Fred Birault знае решението! По-лесно е да се работи с тънка коса, затова не тъжете, че имате деликатна коса - Fred ще ви сподели техниките, които ще придадът повече обем на косата ви.

Спрете да се оплаквате. Веднага.

“Имал съм толкова много клиенти, които идват в салона притеснени, че имат тънка или изтъняваща коса,” казва Fred. “Аз им отговарям: ‘Обещавам, всичко ще е наред - тънката коса не е края на света!’”

Следваща стъпка: подходящата прическа за тънка коса

Какви компоненти съдържа перфектната прическа според Fred?
Дължината трябва да е точно над рамената, за да избегнем загубата на обем.
Бретон - да или не? Да, казва Fred, ако отива на формата на лицето ви: “Бретонът отнема от обема на останалата част на косата, но добавя структура и може да оформи лицето.”
Път в центъра на главата? Fred не му е фен: “Прекалено правилните и драматични разделения на косата могат да покажат скалпа, което ще подчертае изтаняващата в корените коса.”

Боядисване на тънка коса: магическото решение

Ами боядисването на тънката коса? Според Fred не е проблем, но трябва да сте внимателни да не прекалявате (например платинено русо / гарваново черно). Причината? Косата изглежда по-рядка, когато светлината преминава през нея, така че твърде тъмните или светли тонове не помагат с придаването на обем. Този негативен ефект се засилва още повече и с контрастния цвят на скалпа.

Тогава на какви цветове да заложим? Тъмно или ягодово русо, златисто или медно и светло до средно кестеняво ще омекотят вида на изтъняващата или рядка коса. Ключът към пречупването на светлината: използвайте естествения или допълнителен блясък в оформянето на косата, за да прикриете зоните с по-малко коса. 'Контурирането на коса' - последният писък на тенденциите, е страхотна опция, ако искате да придадете обем на своята. По-подценявана от кичурите, тази техника се състои от леко изсветляване на стратегически кичури коса, за да изглежда тя цялостно по-плътна и обемна. 

Тънка коса: Как да я миете?

Когато миете косата си, Fred съветва да се фокусирате върху корените, а не дължините. Не използвайте цялата си длан, тъй като това ще сплеска косата, а масажирайте с върха на пръстите си.

Ако косата ви е дълга, избягвайте миенето на върховете - просто прокарвайте пръсти през тях, когато изплаквате. Вместо това насочете вниманието си върху скалпа, тъй като там е мястото, където излишният себум и замърсявания се натрупват.

Ако косата ви е естествено къдрава и непокорна, то оставете шампоана и използвайте единствено балсам, който благодарение на активните си съставки, ще измие косата ви. Тенденцията 'без шампоан' е супер за деликатна кожа, тъй като подсилва космената фибра, като не я утежнява с прекалено много продукти. 

Стилизиране на тънка коса: Каква е правилната рецепта?

За Fred работата с тънка коса е проста: Колкото по-малко, толкова по-добре! Преси, маши, сешоари, дърпане, ресане - всичко това е твърде агресивно за тънката коса, което допълнително я изтънява и отслабва. Вместо това използвайте естествената форма на косата си като увеличите максимално движението й с продукт за стилизиране. Само внимавайте да не прекалите! 

go to top