ОК

ОК Отказ

Благодарим

Затворете

5 съвета за борбата с косопада

Забелязвате повече коса, оставаща по четката, от обикновено? Без паника! Прочетете нашите топ съвети как да се преборите с косопада.

5 съвета за борбата с косопада

Идентифицирайте корена на проблема

Косопадът може да бъде причинен от редица фактори, но самият феномен може да бъде обяснен доста лесно. Косата е предразположена към падане, заради хлабавото захващане на косъма в корените: с други думи, косопадът е резултат от отслабена космена фоликула и нездрав скалп.
Това означава, че когато избирате продукти против косопад, най-добре е да се фокусирате върху проблема още в корена като засилите космената луковица и подобрите състоянието на скалпа, за да стимулирате растежа на по-здрава коса!

Изберете правилния шампоан

В допълнение към мултиактивната грижа против косопад, заложете на шампоан със същото действие. Най-добрият вариант е продукт без сулвати, за да избегнете допълнителните вреди върху корените. И не на последно място, бъдете изключително внимателни с изплакването: бъдете сигурни, че сте изплакнали целия продукт, за да не натоварвате допълнително скалпа си.

Бъдете внимателни с косата си

Ако забележите, че губите повече коса от обикновено, то задължително трябва да внимавате, когато я оформяте. Не я сресвайте твърде агресивно, за да избегнете късането и цъфтящите краища, и използвайте подхранващ балсам, за да по-лесно разресване и подсилване на косата. Опитвайте се да не носите косата си вързана с часове - пусната е най-добре! И не на последно място, избягвайте боядисването, тъй като силните химикали в боите за коси могат да засилят косопада. Стилизирането на високи градуси също трябва да бъде сведено до минимум!

Масажирайте косата и скалпа си

Като използвате върховете на пръстите си, масажирайте страните и короната на главата си нежно, с кръгообразни движения, за да стимулирате косата от корените. Това ще подобри циркулацията на скалпа и ще даде място на фоликулите да дишат, което само по себе си ще доведе до растеж на по-здрава коса.

Променете диетата си

Важно е да приемате достатъчно полезни храни, ако искате да се погрижите за косата си от корена до върха. Вижте нашия списък с топ продукти и храни за красива и здрава коса!

go to top