ОК

ОК Отказ

Благодарим

Затворете

5 съвета за борбата с косопада

Забелязвате повече коса, оставаща по четката, от обикновено? Без паника! Прочетете нашите топ съвети как да се преборите с косопада.

5 съвета за борбата с косопада

Идентифицирайте корена на проблема

Косопадът може да бъде причинен от редица фактори, но самият феномен може да бъде обяснен доста лесно. Косата е предразположена към падане, заради хлабавото захващане на косъма в корените: с други думи, косопадът е резултат от отслабена космена фоликула и нездрав скалп.
Това означава, че когато избирате продукти против косопад, най-добре е да се фокусирате върху проблема още в корена като засилите космената луковица и подобрите състоянието на скалпа, за да стимулирате растежа на по-здрава коса!

Изберете правилния шампоан

В допълнение към мултиактивната грижа против косопад, заложете на шампоан със същото действие. Най-добрият вариант е продукт без сулвати, за да избегнете допълнителните вреди върху корените. И не на последно място, бъдете изключително внимателни с изплакването: бъдете сигурни, че сте изплакнали целия продукт, за да не натоварвате допълнително скалпа си.

Бъдете внимателни с косата си

Ако забележите, че губите повече коса от обикновено, то задължително трябва да внимавате, когато я оформяте. Не я сресвайте твърде агресивно, за да избегнете късането и цъфтящите краища, и използвайте подхранващ балсам, за да по-лесно разресване и подсилване на косата. Опитвайте се да не носите косата си вързана с часове - пусната е най-добре! И не на последно място, избягвайте боядисването, тъй като силните химикали в боите за коси могат да засилят косопада. Стилизирането на високи градуси също трябва да бъде сведено до минимум!

Масажирайте косата и скалпа си

Като използвате върховете на пръстите си, масажирайте страните и короната на главата си нежно, с кръгообразни движения, за да стимулирате косата от корените. Това ще подобри циркулацията на скалпа и ще даде място на фоликулите да дишат, което само по себе си ще доведе до растеж на по-здрава коса.

Променете диетата си

Важно е да приемате достатъчно полезни храни, ако искате да се погрижите за косата си от корена до върха. Вижте нашия списък с топ продукти и храни за красива и здрава коса!

Нашите продукти

 • Aminexil Clinical 5 за жени

  DERCOS

  Aminexil Clinical 5 за жени

  Терапия за коса
 • Aminexil Clinical 5 за мъже

  DERCOS

  Aminexil Clinical 5 за мъже

  Терапия за коса
 • Dercos promo sticker
  Енергизиращ шампоан против косопад
 • Най-четени

  3 начина за справяне с изтъняващата коса

  Коса

  3 начина за справяне с изтъняващата коса

  Ако сте забелязали, че косата ви прогресивно изтънява през последните няколко години, не сте единствени. С възрастта увреждането на косъма, свързано със стилизирането и хормоналните промени, често водят до изтъняване или отслабване на косата, но има няколко ключови промени, които можете да направите, за да намалите видимото въздействие.

  прочетете статията

  Ключови съставки за подобряване на тънката коса след менопаузата

  Съставки

  Ключови съставки за подобряване на тънката коса след менопаузата

  Забелязали сте, че косата ви изтънява, след като сте навършили 50 години? Разкриваме най-важните съставки, които да търсите, ако искате да подобрите качеството на тънката коса след менопаузата.

  прочетете статията

  4 съвета за справяне с косопада при мъжете

  Коса

  4 съвета за справяне с косопада при мъжете

  Наследственият косопад може да се прояви под много форми и на всяка възраст. Това може силно да се отрази на самочувствието ви, особено на по-млада възраст или когато сте подложени на много стрес в период от живота си.

  прочетете статията

  go to top