ОК

ОК Отказ

Благодарим

Затворете

Slow Âge, изпитан в реални условия

Разговаряхме със Сабине Лакез, дерматолог, отговарящ за независим център за биомедицински изследвания, който ръководи козметичните изследвания за продукта Slow Âge на Vichy.

Slow Âge, изпитан в реални условия

Въпрос: Slow Age премина безпрецедентни изпитвания. Можете ли да ни разкажете повече?

Отговор: За пръв път Vichy сравнява ефективността на своя нов продукт Slow Age сред група жени, които използват обичайната си грижа за кожата.

Въпрос: Каква беше причината за това клинично проучване? Как се разви идеята?


Отговор: Идеята беше да покажем ефективността на продукта с течение на времето и в реалния живот - с истински жени, а не само в лабораторни условия.

Въпрос: Каква беше целта на изследователския формат?


Отговор: Целта беше да има две клинично идентични групи, изложени на девет експозиционни фактора (външни променливи като UV лъчи, замърсяване, тютюн или климат и вътрешни променливи като умора, стрес, емоции, хранителни навици и сън). По-специално, двете групи получиха една и съща експозиция на UVA лъчи. Тъй като те бяха идеално съчетани, сравненията бяха валидни.

Въпрос: Колко жени са участвали в това изследване и при какви условия?

Отговор: Участие взеха 120 жени, разделени на две групи. Едната група използва Slow Age, а останалите продължават обичайната си грижа за кожата. Интервюирах жените по време на фазата на набиране на участници, за да проверя клиничните критерии за пригодност, попълвайки въпросник за начина им на живот, свързан с екологичните и емоционалните фактори. На избраните жени бе дадена гривна с UV сензор и те се връщаха на всеки 15 дни за отчитане на UVA измерванията. Проучването продължи два месеца и бяха направени клинични оценки в началото, когато изпитванията започнаха, а след това в края на всеки месец.

Въпрос: Защо беше толкова важно да се измери въздействието на UV лъчите?


Отговор: Всички доказателства показват, че UV лъчите оказват голямо влияние върху стареенето на кожата, с до 80% въздействие върху процеса. Идентичен основен фактор на влияние е от съществено значение и за двете сравнявани групи. Това обикновено се извършва в контролирана лабораторна среда, така че гривната за наблюдение на ултравиолетовите лъчи е единственият начин да бъдем толкова внимателни в реалния живот.

Въпрос: Можете ли да разкриете някои от резултатите от проучването?


Отговор:
Открихме, че в сравнение с групата, следваща обичайния си режим на грижа за кожата, групата на Slow Age наблюдава по-силно видимо намаляване на тъмните петна, бръчките на бузите, загубата на плътност и видимостта на порите. Като цяло мнозинството от групата, използваща продукта Slow Age, съобщи, че кожата им е по-спокойна (97%), по-гладка (92%) и по-сияйна (81%) веднага след промяната на грижата, 87%, че кожата им е станала по-здрава и 71%, че кожата им е придобила по-здрав вид.

go to top