ОК

ОК Отказ

Благодарим

Затворете

Ексфолиране на скалпа: най-новата тенденция в грижата против пърхот

Оставете шампоана настрана! Ако имате пърхот, може да е време да помислите за инвестиция в продукт за ексфолиране на скалпа. По-долу разказваме за най-новата тенденция в грижата за косата, широко одобрявана както от блогъри, така и от професионалисти.

Ексфолиране на скалпа: За какво става въпрос?

Пазената в продължение на години тайна грижа за косата, ексфолиантите за скалп най-накрая получават заслужено признание! Много хора, страдащи от пърхот, възприемат ексфолиантите за скалп като алтернатива на традиционните шампоани. Тази интригуваща техника на ексфолиране напоследък привлече вниманието на блоговете, посветени на грижа за косата и красотата, но може ли наистина да помогне при  пърхот?

Taking care of your scalp is as important as taking care of your skin

Matthieu Ségiuer, owner and lead stylist at Parisian salon Salon Séguier

Специалистът по косата Матийо Сегие (Matthieu Ségiuer), собственик и водещ стилист в парижкия козметичен салон Salon Séguier, казва: „Грижата за кожата на главата е също толкова важна, колкото и грижата за кожата на лицето. Знаем, че скалпът е изграден от същия хидролипиден филм, и е изложен на същия вид външни агресии. Това означава, че редовното ексфолиране на скалпа, както правим за лицето и тялото, също е важно.“

Как ексфолиантите за скалп могат да помогнат при пърхот

При ексфолиране се премахват мъртвите кожни клетки и се стимулира кръвообращението към скалпа - от съществено значение за здравата коса. При все това, ако страдате от повтарящ се прилепнал или мазен пърхот, важно е да изберете клинично доказано решение, насочено към отстраняване на излишния себум, който е отговорен за пърхота, който полепва по скалпа. Терапии като Dercos Micro Peel не само премахват пърхота, но и намаляват себума, като същевременно увеличават обема на косата.[1] Затова, ако забележите натрупване на мазен пърхот, не се колебайте да приложите ексфолираща терапия на косата си от време на време.
[1] Участниците в проучване с Dercos Micro Peel отбелязват, че обемът на косата им се е увеличил с 57%. Клинично изпитване, проведено от L'Oréal Research сред 15 жени и 17 мъже. Средна възраст: 32 години. Участниците са използвали шампоан Dercos Micro-Peel два пъти седмично в продължение на четири седмици, като са използвали неутрален шампоан три седмици преди терапията и четири седмици след терапията.Най-четени

3 начина за справяне с изтъняващата коса

Коса

3 начина за справяне с изтъняващата коса

Ако сте забелязали, че косата ви прогресивно изтънява през последните няколко години, не сте единствени. С възрастта увреждането на косъма, свързано със стилизирането и хормоналните промени, често водят до изтъняване или отслабване на косата, но има няколко ключови промени, които можете да направите, за да намалите видимото въздействие.

прочетете статията

Ключови съставки за подобряване на тънката коса след менопаузата

Съставки

Ключови съставки за подобряване на тънката коса след менопаузата

Забелязали сте, че косата ви изтънява, след като сте навършили 50 години? Разкриваме най-важните съставки, които да търсите, ако искате да подобрите качеството на тънката коса след менопаузата.

прочетете статията

4 съвета за справяне с косопада при мъжете

Коса

4 съвета за справяне с косопада при мъжете

Наследственият косопад може да се прояви под много форми и на всяка възраст. Това може силно да се отрази на самочувствието ви, особено на по-млада възраст или когато сте подложени на много стрес в период от живота си.

прочетете статията

go to top