ОК

ОК Отказ

Благодарим

Затворете

Как редовно да пием 2 литра вода на ден

Въпреки че е важно, не е лесно да изпием 2 литра вода всеки ден. Ето няколко съвета как да го постигнете без много усилия.

Как редовно да пием 2 литра вода на ден

Дръжте я наблизо

Често забравяме да пием, не защото не сме жадни, а просто защото не се сещаме по време на забързаното ни ежедневие. Шише с вода на бюрото в офиса може да бъде постоянно напомняне. Ако това не е достатъчно, то започнете да си налагате да пиете от време на време, което в последствие ще се превърне в естествен рефлекс.

Добавете вкус

Кой казва, че хидратирането трябва да е скучно и безвкусно? Можете да осигурите на тялото си водните запаси също чрез билков, зелен чай или слабо кафе... само внимавайте да не прекалите с кофеина! Овкусено решение без странични ефекти? Вода с плодове: изберете любимите си плодове, потопете ги във вода за 2 часа на стайна температура или до 24 часа в хладилник... и със сигурост ще усетите свежестта им!

Ако не можете да пиете, яжте!

Това, което не е известно, е, че храната също може да допринесе за 2-литровия дневен прием на вода: включете в хранителния си режим свежи зеленчуци и плодове или супи.

Тези съвети ще ви помогнат да достигнете препоръчителния прием на вода за по-малко умора и по-здрав вид. Ние от Vichy знаем, че водата е от огромно значение, затова и Термалната минерализираща вода се крие в сърцето на всички наши продукти: научете повече за качествата и ползите й.

Експертните съвети

expert Dr Veronique Lebar“Всички знаем, че е препоръчително да пием по 2 литра вода на ден, тъй като тя играе важна роля за всички процеси в организма. Освен това добрите нива на хидратация помагат в борбата с ежедневната умора. Институтът Pasteur потвърждава, че дори загубата на 2% вода може да доведе до нарушения в паметта и трудности в концетрацията. Други проучвания доказват, че хроничната дехидратация се отразява на настроението, бдителността и енергийните нива."

Д-р Véronique Lebar, диетолог и козметолог

go to top