ОК

ОК Отказ

Благодарим

Затворете

Менопауза: как мога да хидратирам кожата си на 50 години?

Хидратацията е от решаващо значение за доброто състояние на кожата Ви, независимо от възрастта. Все пак по време на менопаузата изсушаването на кожата е един от най-често срещаните проблеми и се случва независимо от сезона.

Менопауза: как мога да хидратирам кожата си на 50 години?

Ще забележете, че основната разлика в грижите, които трябва да осигурите на кожата, включва вида на продукта и регулярната му употреба.

Грижата за кожата Ви по време на менопауза е от ключово значение

В този случай себумът е добро нещо; колкото повече, толкова по-добре!

Хормоналният дисбаланс по време на менопауза може да влоши хидратацията на кожата. С възрастта намаляват и мастните секрети. Ако забелязвате сивкав тен, груба и чувствителна кожа, това означава, че трябва да промените рутинната си грижа за кожата.

Ето няколко стъпки, които можете да предприемете, за ежедневна хидратация:
1. Използвайте два пъти на ден нежни почистващи продукти, които ще предпазят бариерната функция на кожата, избягвайте гореща вода.

2. Хидратирайте лицето и тялото си поне два пъти на ден.

3. Изберете продукти, които съдържат задържащи вода съставки, като хиалуронова киселина и глицерин.

4. Лъщящата, груба кожа се нуждае и от редовно ексфолиране, тъй като може да не абсорбира хидратиращите агенти, които прилагате. Решението е да премахнете мъртвите кожни клетки от горния слой. Можете да го направите вкъщи или да опитате професионална грижа, като химически пилинг или микродермабразио. След ексфолиране винаги използвайте слънцезащитни продукти с широк спектър. Консултирайте се с Вашия дерматолог за най-доброто за Вас лечение.  

5. Обмислете по-здравословен начин на живот! Тютюнопушенето, консумацията на алкохол, излагането на слънце без подходяща защита влошават състоянието на кожата и причиняват сухота.  

6. Започнете да използвате хидратиращ спрей-мист за лице или термална вода през деня и избягвайте места със сух въздух. Хидратацията може да направи много за Вашата кожа, като същевременно я поддържа добре овлажнена.  

7. Не забравяйте да се храните добре. Пийте достатъчно количество вода, за да хидратирате добре тялото си. Обогатете ежедневната си диета с богати на вода продукти и омега-3 мастни киселини.

Основни елементи, които трябва да запомните

Хидратацията е задължителна. Важно е продуктът какъв е и как го използвате. Решения за намаляване на сухотата на кожата:
· избягвайте продукти, съдържащи парфюм
· избягвайте гореща вода
· хидратация поне два пъти на ден
· и здравословен начин на живот

go to top