ОК

ОК Отказ

Благодарим

Затворете

Защо се нуждаете от ежедневна хидратация за лице?

Защо да изберете специфичен хидратант за лице? Вероятно звучи като банален въпрос, но тъй като възрастта, типът на кожата и дори сезонът от годината могат да окажат значително влияние върху Вашия тен, струва си да се замислите.

Защо се нуждаете от ежедневна хидратация за лице?

Обясняваме защо е толкова важно да изберете подходящата хидратация за лице за нуждите на Вашата кожа.

Каква е разликата между хидратант за тяло и лице?

Не е изненада, че кожата на лицето Ви има различни потребности от кожата на тялото. Това означава, че когато търсите грижа за лицето, важно е да се вземат предвид ежедневните стресови фактори, на които е изложена Вашата кожа. Кожата на лицето обикновено е по-малко покрита в сравнение с останалата част от тялото ни, което я прави по-изложена на вредни външни фактори, като UV лъчи и замърсяване. В резултат на това, лицето първо показва първите признаци на видимо стареене. Това означава, че за разлика от продуктите за хидратация за тяло, които са с по-плътна текстура и често съдържат парфюм или други аромати, тези за лице често са хипоалергенни, за да се избегне дразненето на деликатната кожа на лицето.

Защо се нуждаете от хидратация за лице?

Кожата на лицето е сред най-тънката от цялото тяло, като най-деликатната част - областта около окото – е с дебелина само 0,5 мм. Нещо повече, на лицето няма мастни натрупвания, които се намират в други части на тялото, като бедрата и горната част на ръцете, което я прави много по-склонна към сухота. Това означава, че когато се сравнява с други части на тялото, лицето е сред първите, които показват видими признаци на стареене. Накратко? Хидратацията е едно от най-хубавите неща, които можете да направите за Вашата кожа, когато се стремите да осигурите нейното дългосрочно благоденствие (хей, не спираме да Ви повтаряме да пиете достатъчно вода!)

Кога и как да хидратираме кожата си?

Когато става въпрос за това, как трябва да овлажнявате лицето си, в действие влизат няколко фактора. За щастие, Minéral 89 на Vichy съчетава интензивно хидратиращите свойства на хиалуроновата киселина с нейната лека, свежа текстура, подсилвайки бариерата на кожата, без да оставя мазна или неприятна текстура. 

Възрастта Най-общо казано, епидермисът на кожата е най-плътен, когато сме на тийнейджърска възраст и около двадесетте си години. Макар че може да е полезно за предотвратяване на появата на фини линии и бръчки, това може да доведе и до увеличаване на производството на себум - което причинява несъвършенства, а понякога и акне. За да го преодолеем, за мазна кожа трябва да избираме леки текстури, които не блокират порите.   Също така, тъй като кожата изтънява с възрастта, способността й да задържа вода намалява драстично. Хидратираната кожа е по-малко вероятно да покаже появата на фини линии и бръчки, така че изборът на дневен крем, обогатен с хидратиращи съставки, е от ключово значение за намаляване на видимите признаци на стареене, като същевременно предпазва от по-нататъшни увреждания, свързани с излагането на вредни външни фактори.  

Тип кожа Чувствителната кожа трябва да избира хипоалергенни продукти, разработени да не дразнят деликатната кожа.   Сърбящата кожа се нуждае от лека, свежа текстура, за да избегне изсушаване на кожата. За щастие, Minéral 89 нежно попива в кожата и се абсорбира почти незабавно, оставяйки приятно усещане за свежа кожа.   Сухата кожа трябва да избира формули, съдържащи хидратиращи съставки като глицерин и хиалуронова киселина, за да се подпомогне подсилването на кожната бариера.  
Сезон / време от годината През лятото често може да се наблюдава засилено образуване на себум, което води до увеличаване на дефектите и несъвършенствата. Дори ако усещате тена си по-мазен от обикновено, това не означава, че трябва да забравите за овлажняване на кожата! Благодарение на високата концентрация на Термална минерализираща вода на Vichy, Minéral 89 на Vichy е обогатена с 15 ключови минерала, а гладката и охлаждаща текстура е чудесно решение за горещите летни дни.  Зимата, от друга страна, може да остави върху кожата усещането за парене в резултат на отоплението на помещенията. Макар че ексфолирането е чудесен начин за елиминиране на суха или люспеста кожа от тялото, някои ексфолианти може да са прекалено груби за деликатната кожа на лицето - което означава, че превенцията е по-добра от лечението, когато се стремим да избегнем дехидратация.

Коя е най-добрата грижа за хидратация за суха кожа?

Леката и овлажняваща гел текстура на Minéral 89 на Vichy го прави идеален за суха кожа, като хидратира кожата, без да задушава епидермиса. В състава и влиза над 89% минерализираща вода на Vichy, с доказан ефект за укрепване и подсилване на кожата в борбата срещу загубата на вода, като прави кожата Ви мека и хидратирана. Нещо повече, Minéral 89 на Vichy може да се носи самостоятелно или под обичайния дневен крем за допълнителна хидратация, или като идеална хидратираща грижа.

Нашите продукти

Термална Минерализираща вода

Термална Минерализираща вода

go to top