Съвети: как да третираме косопада ефективно

Не позволявайте на косопада да повлияе на самочувствието ви: следвайте нашите прости съвети, за да се справите с косопада и да възвърнете самочувствието си.

Растежът на косата и състоянието й определено е показател за физическото и психическото ни здраве, но генът също играе важна роля - особено при мъжете.

След многобройни проучвания, учените вече започват да разбират главните механизми при косопада, който в следствие водят до плешиви петна. Това най-често се забелязва в линията на косата при челото и по темето.

Този естествен косопад е необратим, но е възможно да се забави.

Ето шест съвета, които да имате в предвид:

1. Масажирайте главата си

Опитайте цял масаж на главата или домашна терапия под душа: нанесете третираща маска в зависимост от нуждите на косата и скалпа ви. Нежно масажирайте скалпа, за да стимулирате кръвообращението, което ще създаде благоприятни условия за проникване на активните съставки и растеж на косата.

2. Бъдете колкото се може по-внимателни с косата си

Използвайте най-безопасните и нежни шампоани и балсами с хипоалергенни формули като продуктите от гамата Dercos. Избягвайте дърпането на косата и прегряването на скапла.

3. Инсталирайте филтър на душа

Твърдата вода може да има изсушаващ ефект върху кожата и скалпа. Непрестанното чесане на сърбящ скалп в последствие може необратимо да увреди фоликула. Тези филтъри не са скъпи, но имат видим ефект: скалпът ви ще бъде много по-здрав, а косата ви - по-лъскава.

4. Говорете с фризьора си

Заедно можете да изберете най-подходящата прическа, за да създадете илюзията за по-плътна коса.

5. Увеличете приема на плодове и зеленчуци

Те съдържат витамини и антиоксиданти, които подхранват както фоликула, така и тялото ви като цяло. Опитайте се да направите чинията си колкото се може по-цветна при всяко хранене, за да гарантирате балансиран прием на храна.

6. Таргетиращи терапии

96% от хората, страдащи от косопад, намират скалпа си за по-здрав и косопада за намалял след третиращата грижа Aminexil Clinical 5.

Публикувано

Най-четени

3 начина за справяне с изтъняващата коса

Ако сте забелязали, че косата ви прогресивно изтънява през последните няколко години, не сте единствени. С възрастта увреждането на косъма, свързано със стилизирането и хормоналните промени, често водят до изтъняване или отслабване на косата, но има няколко ключови промени, които можете да направите, за да намалите видимото въздействие.

Прочетете повече

Ключови съставки за подобряване на тънката коса след менопаузата

Забелязали сте, че косата ви изтънява, след като сте навършили 50 години? Разкриваме най-важните съставки, които да търсите, ако искате да подобрите качеството на тънката коса след менопаузата.

Прочетете повече

4 съвета за справяне с косопада при мъжете

Наследственият косопад може да се прояви под много форми и на всяка възраст. Това може силно да се отрази на самочувствието ви, особено на по-млада възраст или когато сте подложени на много стрес в период от живота си.

Прочетете повече