Дали хидратацията е новото решение против стареене на кожата?

В индустрията на грижа за кожата, продуктите против стареене се фокусират повече върху тези с мощни хидратиращи свойства. Прочетете повече, за да разберете защо хидратираната кожа е толкова важна и неразривно свързана с борбата против стареенето.

Защо хидратацията е толкова важна за кожата


Факт е, че бариерната функция на кожата поддържа хидратацията и проучванията дори показват, че недостигът на вода в кожата е свързан с няколко дерматологични дисфункции (1). Дехидратираната кожа води до преждевременно стареене (2), тъй като кожата губи своята еластичност и може да доведе до по-изразени фини бръчки и увисване на кожата. Освен това, липсата на влага може да доведе до намаляване на способността на кожата да се самовъзстановява. Тези признаци на стареене на кожата могат да бъдат отложени и управлявани чрез достатъчно хидратиране на кожата (3). Поддържането на нивата на хидратация на кожата е също толкова важно, колкото и възстановяването й. Екологичните фактори могат да повлияят на нивата на хидратиране на кожата и да причинят дехидратация. Тялото губи всекидневно вода и други основни хранителни вещества и минерали (4), което, ако не бъде компенсирано, може да доведе до дехидратиране и други видими признаци на стареене.

Изследванията показват, че дехидратираната кожа може да ускори появата на фини линии и бръчки по кожата

Изследванията показват, че дехидратираната кожа може да ускори появата на фини линии и бръчки по кожата (2). Водата допринася за по-гладка, еластична и мека кожа. Но когато кожата е дехидратирана, еластичността и мекотата намаляват, а това води до образуването на видими линии и бръчки. Всъщност с гамата продукти Aqualia Thermal са проведени редица изследвания, за да се докажат техните хидратиращи свойства и способността им да предпазват кожата от агресия. Хидратацията е ключов фактор за еластична кожа защото хидратираната кожа е по-мека, има по-малко фини линии(1).

Когато се намесят хиалуронова киселина и продукт за рехидратиране

Стареенето на кожата е свързано със загуба на влага в кожата, която може да се дължи на редица фактори, като генетика, процес на стареене, вид на кожата и климатични условия. Овлажнители, като хиалуронова киселина и глицерин, привличат и задържат влагата на повърхността на кожата и по този начин я защитават по-успешно от вредните ефекти, оставяйки кожата да изглежда гладка, мека и освежена (5). Продуктът за рехидратиране традиционно се състои от захари, йони (като калий, хлорид и натрий) и вода и противодейства на ефектите от дехидратация. Aqualia Thermal е създадена така, че да отразява огледално този процес, но с локално местно положително въздействие за по-добра хидратация. Aqualia Thermale се състои от термална вода Vichy и вода, взета от извора Лукас. Водата, доставяна от Vichy, е чиста и съхранена и изминава дълъг път, докато достигне извора на земната повърхност. Водата от извора Лукас е наситена с йони и други микроелементи, които са полезни за кожата.

Публикувано

Най-четени

Топ 5 суперхрани за красива кожа

Когато става въпрос за грижата за кожата, храната, която приемаме, е от съществено значение. Прочетете нашите топ 5 предложения за суперхрани, който трябва да присъстват в режима ви, за да имате здрав и сияен вид.

Прочетете повече

Ферментирали храни: повярвайте ни, кожата ви ще ви благодари

Вярно, името може да не звучи много приятно, но повярвайте ни като ви казваме, че трябва да заложите на ферментирали храни, ако искате да подобрите цялостното си здравословно състояние. Ще ви обясним повече за тази тенденция в храненето, както и ще препоръчаме какви видове да включите в диетата си.

Прочетете повече